Connect with us

Biztonság

Így kerülheti el az instabil vezetési vagy terhelési helyzeteket

A STILL számos innovációja segít elkerülni a baleseteket, ilyen például a aktív padló egyenetlenség kompenzáció (AFC), az automatikus sebességcsökkentés (CSC), a dinamikus terhelés ellenőrzés (DLC), az aktív terhelés stabilizálás (ALS),

Az MX-X nagyon keskeny folyosós targoncákhoz tervezett segédrendszerrel valódi alternatívát kínál a STILL a raktárpadló felújítására. A rendszer felismeri a rakománykerekek útjában lévő egyenetlen felületeket, és valós időben kompenzálja azokat. Ez biztosítja, hogy a targonca váza mindig vízszintes és az oszlop függőleges maradjon. Az AFC rendszer – az egyetlen a maga nemében a piacon – ultragyors processzorokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy azonnal reagáljon, még akkor is, ha nagy sebességgel halad. A passzív rendszerekkel ellentétben, amelyeknek csak csillapító hatásuk van, ez a rendszer aktívan megakadályozza a rezgéseket, mielőtt azok bekövetkeznének.

Automatikus sebességcsökkentés kanyarodáskor

A kormányszög által vezérelt sebességkorlátozó a megfelelő kanyarodási sebességhez igazodva csökkenti az áruk esetleges sérülését. Ez a segédfunkció különböző targoncákhoz és raktártechnikai eszközökhöz áll rendelkezésre, és a kormányszögnek megfelelően automatikusan szabályozza a haladási sebességet.

Más szóval a vezetőnek nem kell aggódnia a sebesség miatt kanyarodáskor. A targonca automatikusan pontosan annyira lassít, amennyire szükséges, hogy a kezelő a lehető legbiztonságosabban, de a lehető leggyorsabban tudjon vezetni.

Dinamikus terhelés ellenőrzés

Az első bővítési szinten (DLC 1) egy színes kijelző és vezérlőegység mutatja a becsült terhelési súlyt, és jelzi a kezelőnek, ha a névleges emelőkapacitást túllépik. A felhasználók tehát kapnak egy teherbecslést, és a teherbírás alapján meghatározhatják a maximálisan megengedett emelési magasságot a felemelt teher alapján. A második bővítési szint (DLC) kiveszi ezt a lépést a kezelő kezéből, mivel a terhelés súlyának becslésén kívül a maximális emelési magasságot is közli a kijelzőn. Ezenkívül az oszlopon színes terhelhetőségi csík is található, így leolvasható az aktuális emelési magasság. A legmagasabb kihúzási szinten (DLC 3-ban) a kezelő a kijelzőn láthatja a becsült terhelést, a hozzá tartozó maximális emelési magasságot és az aktuális emelési magasságot. Az emelési magasság mérése ultrahangos érzékelővel történik, így a targonca mindig ismeri az aktuális emelési magasságot. A felhasználó figyelmeztetést is kap, ha megközelíti a maximális maradék terhelhetőséget. A maximálisan megengedett emelési magasság túllépése esetén a targonca automatikusan befejezi az emelési folyamatot. Ez nagyban megkönnyíti a tárolást és a kitárolást, miközben jelentősen növeli a hatékonyságot és a biztonságot.

Aktív terhelésstabilizálás

Az FM-X mindig több, mint egy villával előrébb jár, mint a többiek. Az aktív terhelésstabilizálásnak (ALS) köszönhetően már a következő áruszállítással foglalkozhat, míg másoknak meg kell várniuk, hogy az oszlop ne rezegjen. Az automatikus kiegyenlítő impulzus gyors és hatékony módot biztosít a nagy magasságban fellépő rezgések leállítására, ami akár 80 százalékkal csökkenti a várakozási időt a polcon. Az eredmény az átfutási sebesség jelentős növekedése.

Szeretné biztonságosabbá tenni az intralogisztikát? A STILL szakértői bármikor rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a biztonsági portfóliónkkal kapcsolatos kérdéseire.