Connect with us

Biztonság

Legyen látható és hallható minden esetben!

Aki látja a potenciális veszélyeket, el tudja kerülni őket. A targoncák optikai vagy akusztikus riasztókkal láthatóvá és hallhatóvá válnak. Ezek megvédhetik az embereket és a targoncákat a raktárban vagy a gyártási területeken. A STILL-nél ez magától értetődő.

Aki látja a potenciális veszélyeket, el tudja kerülni őket. A targoncák optikai vagy akusztikus riasztókkal láthatóvá és hallhatóvá válnak. Ezek megvédhetik az embereket és a targoncákat a raktárban vagy a gyártási területeken. A STILL-nél ez magától értetődő.

Warning Zone Light Plus figyelmeztető zónalámpák

 

A STILL figyelmeztető zónalámpa két fénycsíkot vetít a targonca bal és jobb oldalára. Az opcionális világítóberendezés vizuális figyelmeztetésként szolgál a gyalogosok és a közelben tartózkodó más járművezetők számára azáltal, hogy a targonca oldalainál a csarnok padlójára vetíti a világító csíkokat.

A STILL Warning Zone Light Plus egy félkört vetít a targonca hátsó része köré. Ez szintén növeli a targonca észlelhetőségét és közeledéskor egy tipikus veszélyzónát jelöl ki. Ez csökkenti a gyalogosok sérülésének kockázatát.

A STILL Warning Zone Light és a STILL Warning Zone Light Plus ezért tökéletesen kiegészíti a STILL Safety Light-ot, amely egy kék fénycsóvát vetít a targonca elejére a haladási irányba.

 

STILL SafetyLight 4plus biztonsági fényjelzés

A rossz látási viszonyokkal, vagy sok kanyarral rendelkező területeken a STILL Safety Light és a STILL Safety Light 4Plus jelentősen javítja a munkavédelmet. A kék fénypontok kb. 5 m-re vetülnek a teherautó elé és mögé, amivel figyelmeztetik az embereket a közeledő targoncára, így csökkentve az ütközések veszélyét.

Milyen előnyökkel jár a rendszer:

  • a gyors reagálásnak köszönhetően a gyalogosok és a belső forgalomban részt vevő más felek munkabiztonsága növekszik még a rossz látási viszonyok között is.
  • Mivel a STILL Safety Light 4Plus négy fénypontjával a targonca haladási irányát is jelzi, a gyalogosokat még hatékonyabban figyelmezteti a jármű közeledésére, így több idejük marad a reagálásra.
  • A rendszer minimális hatással van a targonca üzemidejére az energiatakarékos LED izzóknak köszönhetően (5 W 12 V-on).
  • Karbantartásmentes működés és hosszú, 20 000 órás élettartam
  • Minimális szóródás és ezáltal tökéletes láthatóság még világos padlókon is.

Mast headlights (Oszlop munkalámpák)

Ezek a LED-es reflektorok hatékonyabb oldalsó megvilágítást biztosítanak, és csökkentik a vakítást, mivel nem világítanak hátulról az oszlopra. Ily módon a magasabb polcfelületek is megvilágításra kerülnek.

Rotating light (forgó fény)

A villogó, figyelmeztető vagy forgó fény növeli a biztonságot a raktárban és a villogó sárga fényjelzéssel felhívja a raktárban dolgozó többi alkalmazott figyelmét a targoncára. A fényjelzés beállítható úgy is, hogy csak tolatáskor működjön. A forgófény használata növeli a biztonságot, különösen azokon a területeken, ahol hallásvédő felszerelést kell viselni. A forgófény többféle kivitelben kapható, és a targonca felső védőburkolatára vagy az mögé szerelhető.

Szeretné biztonságosabbá tenni az intralogisztikát?

Szakértőink bármikor rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a biztonsági portfóliónkkal kapcsolatos kérdéseire.