Connect with us

Biztonság

Első a biztonság!

A STILL-nél mindig első a biztonság. Munkakezdés előtt digitális vezérlésű ellenőrzés teszi még biztonságosabbá a raktári tevékenységet. De nemcsak a targonca műszaki állapota vizsgálandó, hanem a vezető képessége is. Erre is van megoldás. 

Műszakváltás előtt elengedhetetlen a targonca ellenőrzése. Mindezt könnyedén, pár mozdulattal megteheti a vezető, amennyiben STILL targoncán dolgozik. Alapvető kérdésekre – természetesen az ellenőrzést követően – egyértelmű választ kell adni, hogy a munkavégzést a fedélzeti számítógép engedélyezze.

A műszak előtti ellenőrzéssel a fedélzeti számítógépben a STILL Easy Control a biztonság új szintjét éri el a vezető és a targonca számára: minden műszak kezdete előtt vagy a felhasználó által meghatározott időközönként a vezetőnek a fedélzeti számítógépen keresztül meg kell erősítenie a targonca működőképességét, mielőtt a targoncát minden funkciójával együtt üzembe helyezné.

Az ügyfél szabadon megválaszthatja a biztonsági ellenőrzés kritériumait. A standard lekérdezésen kívül több egyedi lekérdezés is tárolható a fedélzeti számítógép kijelzőjén. És ha egy válasz negatív? Az ügyfélnek minden lehetősége megvan.

Például meghatározhatja a rendszerben, hogy a jármű teljesítménye automatikusan korlátozódjon, ha egy lekérdezés negatív teszteredményt mutat.

Hozzáférés biztosítása FleetManager 4.x rendszeren keresztül

A targoncákban egy tökéletesen integrált beléptetési-ellenőrzési rendszer, egy vagy több targonca különböző típusú hozzáférési jogosultságát biztosítja.

A FleetManager 4.x rendszer használatakor szabadon választhatja meg a járművezető azonosító eszközének típusát, egy vagy több targoncához:

  • chip,
  • FleetManager kártya,
  • az Ön személyes üzemi azonosító kártyája
  • vagy PIN-kód.

 

Az intelligens automatikus kijelentkezési funkciónak köszönhetően a targoncák egy szabadon megválasztható időtartam után automatikusan kikapcsolnak, amennyiben a vezető elhagyja a targoncát – ez szintén növeli a biztonságot.

Alkoholszonda

Az alkoholszondás készülékkel a járművezetőnek alkoholszondás alkoholtesztet kell végeznie, mielőtt a targoncát vezethetné. A targoncát csak akkor tudja üzembe helyezni, ha a tesztet sikeresen elvégezte. A teszt előnye, hogy nagyon nehéz manipulálni az eredményeket, és segíthet a balesetek megelőzésében. A cserélhető szájrészeknek köszönhetően higiéniai szempontból is biztonságos.

Vezetői profil meghatározása a FleetManager rendszeren kerestül

Ki melyik targoncát melyik alkalmazási területre használhatja? Milyen gyorsan haladhat egy adott vezető a targoncával?

A megoldás: a FleetManager 4.x intelligens vezetői profiljaink. Ez a webalapú alkalmazás lehetővé teszi, hogy a targonca funkciói a kezelő igényeihez igazodjanak, például a menet-, emelési vagy billenési sebesség csökkentése vagy a világítás automatikus bekapcsolása.

PIN kódos hozzáférés biztosítása (FleetManager 4.x rendszer nélkül)

A digikódrendszerek (PIN-kód) egyszerű módja a targonca jogosulatlan használatának megakadályozására. A targonca gyorsan és egyszerűen, pusztán a PIN-kód megadásával indítható el. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hozzáférési jogosultságot meghatározott személyekre vagy csoportokra korlátozza. Legfeljebb tíz PIN-kód konfigurálására van lehetőség.

Ütközésérzékelés (FleetManager 4.x rendszerrel vagy anélkül)

Az ütésérzékelés alkalmazásakor egy gyorsulásmérő érzékeli a nem megfelelő használatból adódó mechanikai ütésekre utaló eseményeket. Ha ütéseket észlel a rendszer, a targonca kúszósebességre áll. A munkafelügyelő ezután a “Flottamenedzser PIN-kód” megadásával újra kikapcsolhatja a sebességkorlátozást. A gyorsulásmérőn kívül nincs szükség más alkatrészre, így ez egy nagyon költséghatékony megoldás. Ha szélesebb körű elemzésre van szükség (pl. utazási sebesség, idő, vezető és targonca párosítás), akkor azok a FleetManager 4.x rendszer (opció) alkalmazásával válnak elérhetővé.

Szeretné biztonságosabbá tenni az intralogisztikát?

Szakértőink bármikor rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a biztonsági portfóliónkkal kapcsolatos kérdéseire.