Connect with us

Anyagmozgatás

Hogyan javítható a szállításban az utolsó kilométerek biztonsága?

A Southco szerint a logisztikai vállalatoknak újra kell gondolniuk jelenlegi szállítási módszereiket. Különösen, ha az utolsó kilométerekről van szó.

A Southco szerint a logisztikai vállalatoknak újra kell gondolniuk jelenlegi szállítási módszereiket. Különösen, ha az utolsó kilométerekről van szó.

A szállítási időre és az általános tapasztalatokra gyakorolt fogyasztói nyomás arra kényszerítette a logisztikai vállalatokat, hogy a szállítási folyamatok irányításának új módszereibe fektessenek be. Különösen akkor, ha az utolsó kilométerek működési hatékonyságának javításáról van szó.

A kihívás az, hogy a logisztikai cégek meggyőzzék a vásárlókat arról, hogy a megvásárolt termékek alternatív megoldásokon (például csomagmegőrzőkön) keresztül történő kézbesítése nem jelent kockázatot a termékre nézve, hanem a házhozszállítás kényelmes és biztonságos alternatívája. A Southco bevált szekrénytechnológiája javítja az utolsó kilométeres szállítási folyamat különböző lépéseinek biztonságát.

A szakértők rámutatnak, hogy minden szekrény, szállítási doboz és szállítójármű középpontjában egy robusztus zárrendszer áll. A hagyományos mechanikus zárak elektronikus zárral történő felváltásával a Southco termékei számos olyan előnyt kínálnak, amelyek túlmutatnak az iparágban a biztonság, megbízhatóság és tartósság terén bevett követelményeken. Például az R4-EM 9-es sorozatú elektronikus pattintós zárat a csomagmegőrző szekrények gyártóival együttműködve fejlesztették ki, hogy biztonságos és rugalmas megoldást biztosítsanak kifejezetten a hálózatba kapcsolt csomagmegállók számára. Az R4-EM 9 sorozat biztonságosabbnak tekinthető, és állítólag számos beléptető eszközzel kompatibilis, beleértve a numerikus billentyűzeteket, intelligens kártyaolvasókat, Bluetooth, NFC és biometrikus eszközöket. Ezenkívül az intelligens zárómechanizmus segíti a csomagok nyomon követhetőségét és biztonságát. Az alacsony energiafogyasztás ezáltal csökkenti a vállalat energiaköltségeit, illetve feleslegessé teszi a csomagautomata egyedi üzemeltetését – jegyzi meg a Southco közleménye.

Ugyanakkor a lehető leghosszabb üzemidőre is szükség van, ami a Southco szerint újabb akadályt jelent az utolsó mérföldre történő kézbesítésre szánt alkatrészek tervezése során, mivel a csomagállomásokhoz való hozzáférés naponta többször történik, és ennek több ezer ciklus után is megbízhatóan kell működnie. Az akár 500 ezer ciklust is megbízhatóan kibíró elektronikus zárrendszer kiválasztása döntő tényező a funkció hosszú távú garantálásában.