Connect with us

Automatizálás

AMR a logisztikai oktatásban

A Körber bejelentette, hogy új együttműködést kötött a Zebra Technologies Fetch Robotics cégével, miután az Egyesült Királyságban a South Essex Főiskolával karöltve egyedi autonóm mobil robot (AMR) megoldást biztosított a Thurrock Főiskolán található logisztikai képzési létesítményük számára.

Fetch
A Körber technológiai vállalat bejelentette, hogy új együttműködést kötött a Zebra Technologies Fetch Robotics cégével, miután az Egyesült Királyságban a South Essex Főiskolával karöltve egyedi autonóm mobil robot (AMR) megoldást biztosított a Thurrock Főiskolán található logisztikai képzési létesítményük számára.

A South Essex College büszkélkedhet az Egyesült Királyság egyetlen logisztikai és ellátási láncra szakosodott tanfolyamával, és a jövő logisztikai szakembereinek képzéséért felel olyan területeken, mint a raktárkezelés, a szállítmányozás és a nemzetközi ellátási lánc. Az Egyesült Királyság ellátási ipara már most is munkaerőhiánnyal és számos más kihívással küzd. Emiatt újabb akadályt jelent az új tehetségek megtalálása a raktári munkakörökre – amelyeket hagyományosan fizikailag megterhelőnek és monotonnak tartanak. Ezért a főiskolának olyan megoldásra volt szüksége, amely népszerűsíti a logisztikai környezet vonzerejét, és bemutatja a digitális technológia hullámát, amely forradalmasítja az iparágat és világszerte átalakítja az ellátási lánc munkahelyeit.

A Zebra és a Körber együttműködik a South Essex College-dzsal és annak tanfolyamvezetőivel, hogy a helyszínen egy közös márkájú bemutatóhely részeként rendelkezésre bocsássák két árukereső Fetch AMR-jüket és a Körber szoftverét. A robotok a Körber által kínált egyéb ellátási lánc technológiák és megoldások, például a K.Sight Class raktárszimulációs szoftver mellett kapnak helyet. Segítségével a hallgatók megtanulhatják, hogyan modellezzenek egy optimalizált raktárat, és hogyan szimulálják, hogy a különböző technológiák hogyan javítják a raktári műveleteket. A bemutatóhely lehetőséget ad a leendő hallgatóknak, hogy kapcsolatba kerüljenek a legmodernebb technológiával, miközben valódi tanulási lehetőséget biztosít a már tanulók számára.

„Felbecsülhetetlen értékű számunkra, hogy ezek az AMR-ek a telephelyünkön vannak” – mondta Jayne Sheehan, a South Essex College innovációs központjának igazgatóhelyettese. „Azáltal, hogy hozzáférést biztosítunk a legújabb digitális képességekhez, amelyek a szélesebb logisztikai iparágat alakítják, a diákjaink valódi képet kaphatnak arról a sok izgalmas lehetőségről, amely a képesítés megszerzése után vár rájuk. A projekt finanszírozása kormányzati kezdeményezésből származik. Hálásak vagyunk, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy a legmodernebb ellátási lánc technológiába fektethessünk be, hogy diákjaink gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek.”

„A Fetch Robotics felvásárlásával a Zebra kiterjesztette stratégiai elképzeléseit a fejlett robotikára, lehetővé téve számunkra, hogy piacvezető innovációkat állítsunk elő, amelyeket ügyfeleink a termelékenység növelésére, a költségek csökkentésére és a biztonság javítására használnak” – mondta Marcel Kars, a Zebra Technologies robotikai automatizálásért felelős alelnöke. „Az ellátási lánc iparág kihívásokkal küzd az új tehetségek toborzása terén, ezért megtiszteltetés, hogy bemutathatjuk ezeknek a diákoknak az izgalmas robotikai automatizálási megoldásokat, amelyeket az ügyfeleinknek kínálunk, és szerepet játszhatunk abban, hogy inspiráljuk őket az Egyesült Királyság ellátási lánc ágazatának következő fejezetének megformálására”.”