Connect with us

Csomagolás

Vezetőséget választott a CSAOSZ

csomagolás
Vezetőséget választó közgyűlést tartott a CSAOSZ, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség.

Az 1990-ben alapított Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség 2023. április 27-én tartotta éves közgyűlését. A magyar csomagolóipar 2022-ben a KSH adatai szerint 1300 milliárd forintos árbevételt ért el, ami az infláció és a forint árfolyamának kedvezőtlen alakulása ellenére is szerény, de stabil növekedést mutat. A csomagolási szakterület komoly kihívások elé néz a jövőben a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer 2023 nyári hatálybalépésével és az italcsomagolások kötelező visszaváltási rendszerének jövő év eleji indulásával.

A közgyűlés Bencs Attilát, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját újabb három évre a szövetség elnökévé, Gönci Beátát pedig 2023. július 1-jével határidővel a szervezet ügyvezető főtitkárává választotta. Nagy Miklós leköszönő főtitkár 2010 óta látta el feladatát, a továbbiakban nyugdíjasként segíti a Szövetség és az új operatív vezető munkáját.

A CSAOSZ az elmúlt hároméves ciklusban eredményes szakmai érdekképviseleti tevékenységet folytatott mind a hulladéktörvény, mind a környezetvédelmi termékdíjas szabályozás, mind pedig a “SUP” rendelkezések terén, ennek is köszönhetően taglétszáma folyamatos emelkedést mutat.