Connect with us

Logisztikai hír

Újabb elektromos teherautókat állít forgalomba a posta

posta
Tovább zöldül a Magyar Posta járműflottája, miután 45 új elektromos teherautót vett át a társaság a Porsche Hungariától, ezzel pedig közel százra nőtt a vállalatnál használt elektromos tehergépjárművek száma. 

Ünnepélyes keretek között vette át a Magyar Posta csomagszállításra és kézbesítésre is használható új elektromos teherautóit a vállalat menedzsmentje a Porsche Hungaria budaörsi telephelyén.

A Magyar Posta energia- és környezettudatos vállalat, folyamatosan keresi, hogy mely területeken tud energiát megtakarítani, és hogyan tudja a környezetterhelést minimalizálni. A 45 új, egyenként 3,5 tonnás elektromos teherautóval együtt már összesen 87 környezetbarát elektromos tehergépjárművel oldja meg a társaság országosan a küldemények kézbesítését. A most átvett járműveket nagyrészt csomagok szállítására és kézbesítésre használja majd a vállalat.

A Volkswagen e-Crafter teherautók 100 kW/136 LE teljesítményű villanymotorral szereltek és akár 160 kilométert is képesek megtenni újratöltés nélkül, rakterük pedig több mint 10 köbméter, így ideális választás a Magyar Posta csomagszállítási és- kézbesítési feladatainak ellátására. Az e-Crafterben lévő számos innovatív vezetői asszisztensrendszer és az intelligens biztonsági rendszerek segítséget nyújtanak a járművezetőnek, így gondoskodva a sofőr, a gépjármű és a csomagok még nagyobb biztonságról.

A Porsche Hungaria az év első 10 hónapjában csaknem 25 ezer új autót adott át ügyfeleinek, ez 14 százalékos növekedést jelent a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ezen belül kiemelkedően teljesített a Volkswagen haszonjárművek márka, amely a tavalyi év első tíz hónapjához képest idén, ugyanebben az időszakban 69 százalékos növekedést mutatott.