Connect with us

Raktártechnika

Új logisztikai központ épül Szeged határában

Uniós támogatással, mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással új raktárközpontot épít a vámügynöki és logisztikai szolgáltatást nyújtó Zoll-Platz Kft. Szeged határában – közölte Csonka Péter ügyvezető igazgató.

Uniós támogatással, mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással új raktárközpontot épít a vámügynöki és logisztikai szolgáltatást nyújtó Zoll-Platz Kft. Szeged határában – közölte Csonka Péter ügyvezető igazgató.

A 313 millió forint támogatással, jövő nyárra elkészülő beruházást bemutató sajtótájékoztatón a szakember elmondta: a pandémia miatt az ellátási láncokban jelentkező problémák következményeként egyre nagyobb az igény a helyben raktározásra.    A Zoll-Platz Kft. ezekre az igényekre reagálva döntött úgy, hogy új logisztikai központot alakít ki Szeged határában, a Sándorfalvi út mellett. A terület az M43-as és M5-ös autópályához egyaránt közel található és határán egy, a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalhoz kapcsolódó iparvágány halad.

A beruházás első ütemében egy 2890 négyzetméteres szendvicspanelből készülő épületet alakítanak ki, melyben a raktározásra alkalmas területek mellett irodai és szociális helyiségek is helyet kapnak. Öt, a kamionok rakodására alkalmas dokkolóval ellátott épületre három, 50 kW-os napelemes rendszer kerül, amelyek a központ és a parkolókban telepítendő elektromos töltőállomások energiaigényét is fedezik majd.     Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a fejlesztés második ütemében egy 2500 négyzetméteres raktár építését tervezik.    A fejlesztés költségeit az uniós támogatás mellett saját forrásból és Széchenyi beruházási hitelből fedezik. Az ingatlan kivitelezője a hódmezővásárhelyi Szám-Adó Kft. – ismertette Csonka Péter.

A Zoll-Platz Kft., mint vámügynökség 1991 óta szolgája ki ügyfeleit. A több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató, teljes körű vámügyintézést végző cég üzemelteti Csongrád-Csanád megye egyetlen vámudvarát, és kirendeltséget működtet az udvari, tompai, röszkei és záhonyi határátkelőhelyen, és raktározási, logisztikai szolgáltatásokat is nyújt partnereinek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint közvetve és közvetlenül magyar magánszemélyek tulajdonában álló Zoll-Platz Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 2,181 milliárd forint volt, ez 10 százalékkal haladta meg a 2020-ast. A vállalkozás 2020-ban 220, tavaly 323 millió forint adózott eredményt ért el.