Connect with us

Logisztikai hír

Tovább erősödik Magyarország szerepe a kelet-nyugati tranzitforgalom szervezésében

Transit-Speed
Tovább erősödik Magyarország szerepe a kelet-nyugati tranzitforgalom szervezésében, ami jelentősen segíti az ukrán mezőgazdasági áruk eljuttatását az egyébként is nehéz helyzetben lévő afrikai és közel-keleti államokba – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kisvárdán.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Transit-Speed Kft. csarnokavatásán elmondta, hogy a teljesen családi tulajdonban lévő szállítmányozási cég két új raktáregységet épített 3,8 milliárd forint értékben, amelyhez az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott.    Beszédében rámutatott, hogy a fejlesztés nyomán létrejön húsz új munkahely és napi 200 kamionnyi áru átrakodására nyílik lehetőség az Ukrajnából érkező széles vasúti nyomtávról. “Ezen átrakodó kapacitás jelentős megnövelése erősíti Magyarország szerepét a kelet-nyugati tranzitforgalom szervezésében” – mondta.

A Transit-Speed Kft. közleménye szerint a kisvárdai beruházással a szállítmányozási tevékenységében mindhárom telephely (Mándok, Csepel és Kisvárda) közbeiktatásával a teljes európai piac ellátásában a cégcsoport aktív szerepet vállal.    A társaság a mostani beruházással a már eddig is rendelkezésükre álló raktárkapacitását, valamint iparvágány-hálózatát bővítette, továbbá egy fedett vasúti ki-berakó rendszert épített vasúti – és közúti mérleggel együtt. Az átrakó berendezés kapacitása óránként 200 tonna, így 24 óra alatt 4800 tonna (csaknem 200 kamionnyi) áru kirakodására vagy normál vagonba illetve kamionba történő töltésére van lehetőség.    Kiemelt cél, hogy a beruházás hozzájáruljon, illetve növelje az ország területére érkező és továbbítható árumennyiséget.

A Transit-Speed Kft. kapcsolódó vállalkozásaival komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújt partnerei részére.    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Transit-Speed Kft. árbevétele 2022-ben 10,195 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 5,626 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 447,914 millió forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 558,504 millió forint volt az adózott eredménye.