Connect with us

Automatizálás

Sosem volt még ilyen sikeres a Logimat

Logimat
Stabil kiállítói létszám, ismét teljes területkihasználás és hosszú idő óta a legtöbb látogató. A Logimat 2023 a sikerre épített és folytatta növekedési pályáját.

Összességében a Logimat szervezői az intralogisztikai vásár történetének legjobb eredményéről számolhatnak be. A kiállítók 35 százaléka külföldről érkezett, ami jól hangsúlyozza a vásár nemzetköziségét. A Logimat 2023 az előző évhez képest jelentősen megnövekedett látogatószámmal zárta kapuit. A vásár három napja alatt összesen 62 ezer 343 szaklátogató (+25 százalék) érkezett a stuttgarti kiállítási központba. Ez azt jelenti, hogy a mostani rendezvény még a 2019-es, covid pánik előtti eredményt is felülmúlta. Ennek megfelelően a Logimat 2023 a vásár fennállása óta a legmagasabb látogatószámot érte el.

Több mint 100 termékpremier
A stuttgarti vásárközpont teljesen megtelt 10 kiállítótermében 39 nemzet 1563 kiállítója mutatta be az optimális anyagáramlást és a hatékony folyamatirányítást szolgáló legújabb innovációit. A kiállítási központban mintegy 125 ezer négyzetméter bruttó kiállítási terület a nemzetközi kiállítóknak 65 ezer 503 négyzetméter nettó kiállítási területet kínált (+8 százalék). A kiállítók több mint 100 exkluzív termékbemutatót regisztráltak előzetesen. Ezek között voltak világújdonságok és egyedülálló innovációk, mint például a Toposens Echo One 3D ultrahangos érzékelő, amelyet a Meysens GmbH fejlesztett ki az akusztikus rögzítéshez, és amely a Legjobb termék díjat nyerte el a Rendelés-kiválasztás, szállítás, emelés, raktározási technológia kategóriában.

A Logimat 2023 kísérőprogramjai a jövőbiztos beruházásokhoz szükséges információ- és tudásátadásról szóltak. Az automatizálást, a digitális átalakulást és a modern technológiák, például a robotika, az érzékelőtechnológia és a mesterséges intelligencia (AI) integrálását célozták a belső folyamatok optimalizálása érdekében. Természetesen a kiállítók és a szakmai látogatók a fenntarthatóság és az energiahatékonyság témakörében rejlő lehetőségekre is összpontosítottak.

A szakmai közönség a vásárt arra használta, hogy üzleti kapcsolatokat kezdeményezzen, és a versenytársak között tájékozódjon a piacon. A látogatók a szervezőknek jelezték, hogy például kifejezetten automatizálási rendszereket kerestek, és inspirálódtak az új technológiákból, valamint értékelték a potenciális együttműködő partnereket. A kiállítók ennek megfelelően minősített ügyfélkapcsolatokat regisztráltak ígéretes projektmegkeresésekkel és együttműködési megállapodásokkal. A Wissler & Partner független bázeli piackutató intézet látogatói elemzése szerint a szakmai látogatók nagy százaléka konkrét befektetési szándékkal érkezett Stuttgartba.

A Logimat ismét bebizonyította, hogy igazi munkamegosztó vásár
A francia Exotec technológiai vállalat és az Unitechnik generálkivitelező például együttműködési megállapodást jelentett be. A török Bottobo Robotics robotikai vállalat és a Wiferion szerződést írt alá induktív töltőrendszerek szállításáról. Az Ecovium hardver- és szoftverszolgáltató megállapodott a Lux CT Transportlogistik céggel a szállítás- és szállítmányozás-irányítási szoftver telepítéséről. Ezek a szerződéskötések hangsúlyozzák a Logimat mint munkásvásár jelentőségét. Összességében a szakmai látogatók több mint 40 százaléka adott vagy szándékozik adni megrendelést közvetlenül a rendezvény után. Ugyanakkor a vásárlátogatók 84,2 százaléka vállal vállalatában döntéshozó funkciót.

A Logimat növelni tudta a nemzetközivé válás mértékét
Majdnem minden második kereskedelmi látogató több mint 300 kilométert utazott. Minden negyedik külföldről érkezett. A vásárlátogatók jó tíz százaléka a tengerentúlról érkezett. A Logimat 2023 kiállítói között a nemzetközi cégek aránya idén több mint egyharmadra nőtt. A rendezvény nemzetközi jellegét jelzi az is, hogy a mintegy 200 új kiállító között, akik idén először érkeztek Stuttgartba, a nemzetközi cégek aránya közel 70 százalék volt.

A következő Logimat a kínai (Logimat China), amelyet éppen a napokban, június 14-16. között Sanghajban rendeznek. Október 25. és 27. között pedig Bangkokban nyitja meg kapuit a Logimat Intelligent Warehouse. A következő stuttgarti vásárt 2024. március 19-21. között rendezik.