Connect with us

Logisztikai hír

Sikeresen működik együtt a lengyel Quantum és a magyar PMI

Photo: Shutterstock
Polak, Wegier, dwa bratanki. avagy „Lengyel-magyar két jó barát”. Közhellyé koptatott kifejezés, de mint minden közhely az igazságban gyökerezik. Amikor a PMI Solutions Logistics Kft kapcsolatba került a Lengyelország vezető WMS rendszer fejlesztőjével a Quantum Software S.A.-val, csak bízhattunk abban, hogy a közhely igazsága mellettünk szól majd. És nem csalódtunk.

A kialakuló kapcsolat sikere azonban nem csupán a két nemzet történelmi barátságára épül, hanem az elmúlt kilenc hónapban kialakult szakmai egymásra találásra. Lengyel barátaink egy magyar disztribútort kerestek és egy olyan szakmai partnerséget találtak, amely túlmutat az egyik, ha nem a legkiforrottabb raktárirányítási rendszer hazai piacra vezetésén, vagy egy új tanácsadói megközelítés magyar piacról történő kilépésén.

A Quantum Software S.A. 22 éve van jelen Közép-Európa piacain. Részvényeit 2007 óta a varsói tőzsde jegyzi. Fő cég fő szoftverterméke a WMS rendszer, amelynek 15 országban több mint 180 ügyfele van. Logisztikai szolgáltatók, speditőrők, kereskedelmi vállalatok és gyártók sokasága tette le voksot a minőség, a szakmaiság és az innováció mellett, amikor a Quatum Quagar rendszert választották. Amikor szakértőink megismerték a rendszert és azt az innovatív, agilis bevezetési és fejlesztési módszertant, amit lengyel partnereink kidolgoztak két dolgot biztosan tudtunk: Ez a megoldás hiánypótló a „garázscégek” limitációi és a multinacionális szoftvervállalatok rugalmatlanságával leírható piacon és azt, hogy a PMI egyedi tanácsadási módszertana és megközelítése szoros szinergiát kínál a közös sikerekhez.

Az első találkozó óta eltelt alig egy év alatt a Quantum-PMI partnerség jó ütemben halad a szinergiák felfedezése, kibontása és realizálása felé. Köszönhetően a Quantum kidolgozott partnerprogramjának a bevonási folyamat zökkenőmentesen zajlott le. Sikerrel vettünk részt a online képzéseken, alakítottunk ki önállóan tesztrendszereket. Már ebben a szakaszban érdemi javaslatokat tudtunk megfogalmazni a rendszer magyar viszonyokra való testre szabása érdekében. Sok energiát fektettünk abba, hogy a hazai igényekre szabott megoldást tudjunk képviselni ügyfeleink felé. Büszkék vagyunk rá, hogy vezető tanácsadónk, Kanczler Zalán, külsős partnerek közül elsőként kapott meghívót a Quantum steering commitee csoportjában, amely a termékfejlesztés irányainak meghatározásáért felelős. Alig fél év alatt több mint 10 ügyfelet regisztráltunk a Quantum CRM rendszerébe és az első bevezetések előkészítése is megkezdődött.

Az együttműködésünk már ma két irányú, hiszen bebizonyosodott, hogy az objektív, független, külső kompetenciára a logisztikai operációk fejlesztésében nem csak Magyarországon van szükség és még a Quantum olyan nagy piacait jelentő országokban, mint Németország, vagy Lengyelország is szükség van arra a friss megközelítésre, ami a PMI-t jellemzi Magyarországon.

-PMI-

(x)