Connect with us

Logisztikai hír

Okosraktár épül Vácon

Okosraktárat épít a CECZ cégcsoport Vácon; a 25 milliárd forintos beruházás bokrétaünnepén a pénzügyminiszter  a fejlesztést a kormány 2010-ben meghirdetett keleti nyitás gazdaságpolitikája fontos elemének nevezte.

Gazsó Balázs László, a CECZ Kft. ügyvezetője a többi között azt emelte ki, hogy az eseménnyel a logisztika, az automatizáció és a technológiai fejlődés új korszakának megjelenését is ünneplik Vác térségében. Az épülő raktárat a legújabb technológiákkal, automatizált rendszerekkel szerelik fel. Munkahelyteremtési szempontból is jelentős a beruházás, amely 200 új munkahelyet fog teremteni. A létesítmény emellett kutatás-fejlesztési tevékenység katalizátoraként is szolgál, a gyakorlati képzés lehetőségén keresztül pedig elősegíti a fiatal tehetségek fejlődését azzal, hogy valós tapasztalatokat szerezhetnek – tette hozzá.

Az eseményen stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a CECZ Kft. és Kína legnagyobb globális ellátásilánc logisztikai szolgáltatója, a Sinotrans képviselői. Song Rong, a Sinotrans vezérigazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy az együttműködési megállapodás fontos mérföldkő a Sinotrans magyarországi belépése és európai jelenléte szempontjából. Magyarország kiemelkedő földrajzi előnyökkel, fejlett infrastruktúrával és kedvező befektetési környezettel rendelkezik – mondta -, emellett Magyarország és Kína gazdasági és kereskedelmi együttműködései széleskörűek. A két ország közötti baráti és közös munkát támogató kapcsolatoknak köszönhetően Magyarország egyre inkább a kínai vállalatok első számú befektetési célpontjává válik a közép- és kelet-európai régióban – tette hozzá.