Connect with us

Anyagmozgatás

A Trans-Sped jelentősen növelte árbevételét

A Trans-Sped cégcsoport 2022-ben 30,1 százalékkal növelte árbevételét, amely tavaly 32,7 milliárd forintot ért el a 2021. évi 25,1 milliárd forint után – közölte a társaság.

A raktárlogisztikai beruházások, a szlovákiai terjeszkedés, a tehergépjármű-flotta bővítése, és az új elektromos vontató üzembe helyezése támogatta a cégcsoport további növekedését és erősítette piaci pozícióját – írják a közleményben.

A cég beszámolója szerint a konszolidált adózott eredmény a 2021. évi 674 millió forintról 2022-ben 168 millió forintra csökkent. A tavalyi adózott eredményre negatív hatással volt a fennálló devizahitelek év végi átértékelése.

A közleményben rámutattak arra, hogy a folyamatos fejlesztések, a megnövekedett kapacitások hatékony kihasználása kihívást jelentett a cégcsoportnak, ezért a 2022. évi 714,6 millió forint üzemi eredmény elmaradt az előző évi 889,9 millió forinttól.

A tavaly megvalósult beruházások jelentős mértékben növelték a Trans-Sped tárgyieszköz-állományát, ezzel együtt a mérlegfőösszeget is, amely így az előző évi 26,6 milliárd forintról, 2022-re 30,9 milliárd forintra növekedett.

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Kft. ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy a 2022-es év a csapongó gazdasági környezet ellenére sikeres volt a vállalat számára, a tervezett beruházások megvalósultak, és növelni tudták kapacitásaikat.

A debreceni Trans-Sped Kft. 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. Nemzetközi szállítmányozó vállalkozásként kezdte tevékenységét, az elmúlt 32 évben a logisztika különböző ágait kiszolgáló leányvállalataival, országos irodahálózatával, divízióival csaknem 900 munkavállalót foglalkoztató cégcsoporttá fejlődött. A társaság külföldi telephelyeket alakított ki, így már 3 országban – Magyarország, Románia, Szlovákia – van jelen szolgáltatásaival.