Connect with us

Anyagmozgatás

Munkára készek a Dematic drónjai

A raktárellenőrzések elvégzése nem mindig egyszerű. A magas mennyezetek és szűk sarkok miatt bizonyos területek elérése lehetetlennek tűnhet. A Dematic drónos ellenőrzési szolgáltatásokkal ez gyerekjáték.

A raktárellenőrzések elvégzése nem mindig egyszerű. A magas mennyezetek és szűk sarkok miatt bizonyos területek elérése lehetetlennek tűnhet. A Dematic drónjaival ez gyerekjáték.

Az elmúlt évtizedben sok érdekes előrelépés történt a technológiában. Az üzleti alkalmazásokkal kapcsolatos legújabb (de régóta tervezett) technológiai fejlesztések közé tartoznak a pilóta nélküli légi járművek, más néven drónok. Ezek a robotok népszerűvé váltak a különböző iparágakban, bár a legtöbb üzleti célú drónfejlesztés (például termékkiszállítás) még csak a kezdeti szakaszban van.

Kézzelfogható versenyelőny

A Dematic a drónprojektjét az intralogisztikai rendszerek teljes körű ellenőrzési szolgáltatásainak elvégzésére összpontosította. A Dematic drónok a magasságtól, saroktól vagy területtől függetlenül olyan helyekre is eljutnak, amelyek egyébként emberek számára elérhetetlenek (vagy nem biztonságosak) lennének – olyan területekre, mint például a nagy, magas polcos raktárakban a tárolóállványok teteje.

A Dematic drónok rendkívül hasznosak lehetnek olyan helyzetek felmérésében is, ahol a műveletek lelassulnak vagy leállnak. Például, ha a raktári műveletek egy ismeretlen hiba miatt leállnak. Egy drónt használhatnak arra, hogy körberepülje a problémás területeket és átvizsgálja a környezetet a hibák azonosítása érdekében. A drónok valós idejű videót szolgáltathatnak a technikusoknak, vagy nagy felbontású videón rögzíthetik a repüléseket, amelyet a szakértők elemezhetnek. „A hibák gyors elhárításának képessége és az állásidő minimálisra csökkentése kézzelfogható versenyelőnyt biztosít ügyfeleink számára” – mondja René Sickler, a Dematic Services vezető igazgatója.

Értéknövelő szolgáltatás

A Dematic drónok repülési és nagy felbontású videóképességi jellemzőik mellett a raktári karbantartási eljárások és létesítménygazdálkodási feladatok gyakorlati eszközei is. Nem meglepő, hogy bizonyos folyamatok, mint például a raktárak mennyezetén lévő sprinklerrendszerek vagy a lapos tetők megengedett terhelések ellenőrzése időigényes és veszélyes lehet, különösen az alacsony oxigénszintet vagy veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó raktárakban. A Dematic Drone Inspection Services segítségével a nagy kockázatú feladatok elvégzése vagy a rendszerellenőrzések elvégzése hatékonyabb, mint valaha, és biztonságosabb is, kevesebb dolgozó bevonásával.

Végső soron a Dematic Drone Inspection Services egy újabb okos megoldás a munkafolyamatok javítására. Ahogy Sickler magyarázza: „Anyavállalatunkkal, a KION-nal együtt dolgoztunk a technikai, szervezési és szabályozási kihívások kezelésén, hogy egy új típusú szolgáltatást hozzunk létre, amely valódi hozzáadott értéket nyújt az ügyfeleknek”. Ez az érték pedig kevesebb munkát, nagyobb pontosságot, gyorsabb folyamatokat és (ami a legfontosabb) biztonságosabb alkalmazottakat eredményez.