Connect with us

Logisztikai hír

Magas szintű logisztikai találkozó Budapesten

Cosco
A Rail Cargo Terminal BILK-en az ÖBB Rail Cargo Group és a Cosco Shipping magas rangú vezetői találkoztak, az esemény fókuszában a közös stratégiai partnerség erősítése állt.

 A Cosco Shipping, a világszerte az egyik legnagyobb, nemzetközi szinten működő hajózási vállalat és a Rail Cargo Group (RCG), Európa vezető vasútlogisztikai társaság közötti üzleti kapcsolat sok évre tekint vissza. Fontos mérföldkő volt, hogy 2019-ben a Cosco egyik leányvállalata, az Ocean Rail Logistics mintegy 15 százalékos részesedést szerzett a Rail Cargo Terminal – BILK-ben.

A szakmai együttműködést Budapesten, egy magas rangú találkozó keretein belül erősítették meg, amelyen Wan Min, a Cosco elnöke, Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, Christoph Grasl, a Rail Cargo Group Igazgatósági tagja, és Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója vett részt.

Először a Rail Cargo Terminal – BILK-et, Magyarország egyik vezető intermodális terminálját tekintették meg. A 22,3 hektáros budapesti terminál közvetlen kapcsolatban áll Európa kiemelt jelentőségű tengeri kikötőivel (Hamburg, Bremerhaven, Koper, Pireusz, Rijeka) és termináljaival (Neuss, Bécs, Halkali). Az RCT-BILK a Pireusz kikötőjéből induló Cosco-küldemények elosztásának egyik központi csomópontja.

Eszmecserét folytattak továbbá a fennálló együttműködés elmélyítéséről és jövőbeni stratégiai projektekről. Az RCG és a Cosco ismét megerősítette, hogy közösen építik tovább az intermodális összeköttetéseket Kína és Közép-Európa között.