Connect with us

Logisztikai hír

Logisztikai fejlesztés Dunaharasztiban

Raben
A Raben Trans European Hungary 7,5 millió euró (közel három milliárd forint) beruházást hajtott végre Dunaharasztin, ahol a logisztikai átrakó raktári területet 75 százalékkal 7000 négyzetméterre bővítette. A holland gyökerű nemzetközi cégcsoport magyar részlegének új logisztikai létesítményét április végén adták át.

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft ügyvezető igazgatója az átadó ünnepségen elmondta: a beruházás hozzájárul a cég nemzetközi gyűjtőszállítmányozási tevékenységének jövőbeli növekedéséhez. A cég az új, mintegy 3400 négyzetméteres létesítménnyel együtt elegendő cross-dock kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy lépést tartson a következő öt évre várt forgalombővüléssel – tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató szerint a stratégiai elhelyezkedésű átrakóközpont kulcsfontosságú a hazai és az európai hálózat szempontjából.     A beruházás során a raktárterület 3400 négyzetméterrel, az irodaterület 1000 négyzetméterrel bővült, az épületre napelemes rendszert szereltek. A bővítéssel a rakodókapuk száma 70-re nőtt.

Árvai Csaba tájékoztatása szerint az eddig használt csarnokban naponta 2500-3500 raklapnyi áru fordult meg. A kapacitásbővítéssel nemcsak ez a mennyiség, hanem a kiszolgált járművek száma is növekedhet 20-30 százalékkal, elérheti naponta a százat. A központ a furgonoktól a teljes méretű nyerges szerelvényekig bármilyen típusú jármű fogadására alkalmas, a nagyobb belső térben pedig egyszerűbbé válik az anyagmozgatás – tette hozzá Árvai Csaba.

A Raben Group nagy múltú holland gyökerű logisztikai szolgáltató vállalat, amely a raktár- és frissáru-logisztikától a belföldi és nemzetközi közúti, teljeskocsi-rakományos, intermodális, továbbá tengeri és légi szállítmányozásig kínál átfogó megoldásokat. A vállalatcsoportnak 15 európai országban, Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Görögországban, Olaszországban és Ausztriában több mint 160 telephelye van, több mint 11 000 dolgozóval rendelkezik. Mintegy 1,6 millió négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, naponta 13 500 kamiont indít útnak.     A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Raben Trans European Hungary Kft. a 2021. évet 11,466 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,04 milliárd forint veszteséggel zárta. Az előző évben a cég 9,725 milliárd forint nettó árbevételt és 206 millió forint adózott eredményt ért el.