Connect with us

Anyagmozgatás

Kistelepüléseken terjeszkedne a GLS Hungary

GLS Hungary
A GLS Hungary a jövőbeni hálózatbővítése során kiemelt figyelmet fordít a kisebb településekre – közölte a csomaglogisztikai szolgáltató csütörtökön, miután üzembe helyezték a társaság 1250. csomagautomatáját.

A közleményben felidézték, hogy a GLS Hungary által üzemeltett csomagautomaták száma – a magyar szolgáltatók közül elsőként – idén májusban lépte át az ezret. A szolgáltatás jelenleg 300 településen érhető el, a legújabb bővítéssel a rekesz kapacitás 110 ezerre bővült.    A 90 depóból és a több mint 2250 átadópontból álló hálózatával a GLS Hungary Magyarország egész területén elérhető, de számos településen az ügyfeleknek nincs lehetőségük rugalmas csomaglogisztikai szolgáltatások közül választani – írták.    A csomagautomata-hálózat régiós szintű átvizsgálása után döntött  úgy a vállalat, hogy a jövőbeni bővítések során kiemelt figyelmet fordít a 2-4 ezres településekre.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. árbevétele 2022-ben 80,1 milliárd forint, egy évvel korábban 68,75 milliárd forint volt. A társaság 2022-ben 21,74 milliárd forint nyereséggel zárt, 2021-ben 18,72 milliárd forint volt az adózott eredménye.