Connect with us

Anyagmozgatás

Eszközbeszerzéssel bővíti kapacitását a matracgyártó

matrac
A technológiai fejlesztést elősegítő eszközök beszerzésével bővíti kapacitását érsekcsanádi telephelyén európai uniós támogatással a különféle gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt. – közölte a cég ügyvezető igazgatója.

Hahn Gábor Zsolt elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 138,7 millió forint támogatásból valósítják meg. A fejlesztés keretében beszereznek egy párnatöltő gépet, varró-, hímző- és csomagoló gépeket, valamint egy teregető gépet rollni adagolóval. Vásárolnak továbbá kompresszort, elektromos targoncát és különféle informatikai eszközöket is.

A Havitu Bt. által üzemeltetett Matrackuckó egy internetes webáruházként kezdte működését 2007-ben. Másfél évtizede még a beszállítóktól megvásárolt termékeket értékesítették tovább. Terjeszkedésüket egy kis épületben létrehozott varrodában kezdték meg, gyapjúból készült paplanok és párnák készítésével, később tevékenységüket bővítették a matracgyártással. Mára összesen 52 gyapjú terméket és 29 saját gyártású matracot készítenek. Ezen kívül helyi beszállítóik borovi fenyő ágyait és bútorait, valamint a Naturtex termékeit forgalmazzák.    Magyarország területén saját erőből létrehozott franchise rendszerben üzemelnek, amelynek keretében már országszerte 14 üzlet működik.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: termékeiket kizárólag saját és hálózatuk üzletei számára gyártják, így ezen árukat máshol nem lehet elérni – tette hozzá.    Egy másik beruházásnak köszönhetően tavaly nyáron költöztek át egy új, nagyobb és korszerűbb telephelyre, egy ezer négyzetméteres csarnokba, ahol az iroda és szociális helyiségeken túl varrodát, szabászatot és raktárhelyiséget is kialakítottak.

Hahn Gábor Zsolt elmondta: 2022-ben összesen 4939 matracot, 1831 párnát és 1455 gyapjúterméket gyártottak. A megújult gyártósornak köszönhetően a követkető évben plusz 15 százalékos termeléshatékonyságot várnak. Az új eszközökkel gyorsabban és jobb minőségben tudnak majd gyártani.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg 12 főt foglalkoztató Havitu Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2021-ben több mint 617 millió forint, míg 2022-ben mintegy 660 millió forint volt. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 734 ezer forint, 2022-ben pedig közel 38 millió forint volt.