Connect with us

Logisztikai hír

Kínai haszonjárműmárka érkezik Magyarországra

Tovább erősíti nemzetközi pozícióját az AutoWallis-csoport, miután megállapodott a Geely Auto Group által gyártott, új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról nyolc közép-kelet-európai országban.

Újabb jelentős megállapodást kötött az AutoWallis, miután megállapodott a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalatával, a Zhejiang Geely Holding (Geely Auto) csoporttal a Farizon haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról nyolc régiós országban (Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia). A Geely Auto tulajdonában lévő, 2016-ban indult Farizon Kína első olyan haszonjármű márkája, amely új energiaforrásra épülő teljes termékpalettát kínál, így nehéz és könnyű haszongépjárműveket, buszokat, továbbá nevéhez kötődik a világ első M100 metanol meghajtású nehéz teherautójának kifejlesztése is. A Farizon a zöld, nulla kibocsátású közlekedés támogatására törekszik, és ehhez saját fejlesztésű hajtásrendszerekkel rendelkezik. A márka az ázsiai sikereket követően a nemzetközi piacokra is belépett, jelen van Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, 2024-ben pedig megkezdte az európai terjeszkedését.

Andrew Prest, az AutoWallis üzletág-igazgatója az új márka kapcsán elmondta, hogy a Farizon forgalmazása 2024 második felében indulhat el, kezdetben a V6E és a SuperVan modellekkel.