Connect with us

Anyagmozgatás

Fontos eseményen vettek részt a Still értékesítői

Magyarország gazdasági szuverenitását úgy tudjuk erősíteni, ha a magas minőségű gyártás mellett a fejlesztéseket is növeljük – jelentette ki a pénzügyminiszter a Heves megyei Erdőteleken.

Varga Mihály, a teljesen magyar tulajdonban levő, fő tevékenységként fémszerkezetek gyártásával foglalkozó SBS Kft. és az Arago cégcsoport I. Iparági Kiállításának megnyitóján, új üzemcsarnokának átadó ünnepségén hangsúlyozta: a jelenlegi 3,1 milliárd forintos beruházással a cég újabb előrelépést tett a gépgyártás teljes folyamata felé. Az új csarnokban csúcstechnológiás gyártóberendezésekkel megkezdődhet a hegesztett szerkezetek összeszerelése. A beruházással az automatizálás és a digitalizálás mellett 30 új munkahely is létrejött – ismertette a miniszter.

Hozzátette: az 1997-ben alapított SBS Kft. – a leánycégekkel együtt – több mint hatszáz embernek ad munkát. A vállalat a legnagyobb európai gépgyárak egyik legfontosabb beszállítójává vált. Termékei egyre nagyobb részét exportra szállítja, legfontosabb partnerei Németország, Franciaország, Svédország, Olaszország, az Egyesült Államok – sorolta, megjegyezve: ezek az országok ma csaknem 15 millió tonna itt készülő magyar alapanyagból gyártják a világpiac élvonalába tartozó gépeiket.

Varga Mihály szerint a mostani kiállítás is arra mutat rá, hogy a hazai gyártók a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Másrészt azt is jelzi, hogy a kulcsiparágak fejlődését, erősítését, komplexitását, növekedését kell elősegíteni, olyan iparágakét, mint a mezőgazdasági gépgyártás, a vasút, a haditechnika, védelemipar vagy az újrahasznosítás területe. Mindezeken a területeken vonultat fel kiállítókat, modern eszközöket ez a mostani rendezvény. Az iparági kiállítás segíti a kapcsolatépítést, azon csaknem hatvan cég fog bemutatkozni.

A magyar ipar elindult abba a korszakba, amikor nem csak gyártani képes, hanem fejleszteni is – mondta Varga Mihály. Ha van magyar fejlesztési kapacitás, van magyar mérnöki tudás és van hozzá gyártókapacitás, akkor képesek vagyunk „saját lábra állni”, ezt is jelenti a gazdasági szuverenitás – fejtette ki.

Balogh László, az SBS Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, szeretnék, ha a kiállítás hagyománnyá válna. Mint mondta: a jövőben is elkötelezettek maradnak a kiválóság és az innováció mellett, és mindig törekedni fognak arra, hogy „Európa egyik legjobb gépgyártó vállalataként a csúcson maradjanak”.

A rendezvényen többek mellett jelen volt kiemelt partnerként a Still Magyarország Kft. is. A tatabányai logisztikai szolgáltatót az értékesítésért és marketingért felelős csapat képviselte.

A kiállításon nagy érdeklődés övezte a Still intralogisztikai megoldásait és sokan kipróbálták a tatabányai fejlesztésű VR-szemüveges alkalmazást is.

A kiállításon több mint ötven vállalkozás állított ki, szakmai előadások is elhangzottak, valamint négyszáz gyereknek tartottak pályaorientációs napot.