Connect with us

Anyagmozgatás

Folytatódik Zalaegerszegen a logisztikai központ melletti ipari park kialakítása

Metrans
Mintegy 300 millió forintból folytatódik Zalaegerszegen a német Metrans leendő logisztikai központja mellett kialakítandó ipari park kiépítésének második üteme – közölte  sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Balaicz Zoltán emlékeztetett: a német Hamburger Hafen und Logistik-cégcsoport részeként működő Metrans Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténerterminálját és logisztikai központját építi meg Zalaegerszegen. A több mint 30 milliárd forint értékű beruházás közvetlenül 120 új munkahelyet teremt, a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt pedig akár 500 új munkahely is létrejöhet a térségben.    A vállalat a beruházás első üteméhez szükséges 20 hektáros területet már megvásárolta az önkormányzattól, itt jelenleg a régészeti feltárás zajlik.

A projekt kapcsán az önkormányzat vállalta, hogy az ingatlan melletti 27 hektáros területen kiépíti a szükséges közmű- és útcsatlakozásokat, ennek első ütemét tavaly meg is valósították.

Az önkormányzat most a Terület- és Településfejlesztési Operatív (Top) Plusz Program keretéből 300 millió forint felhasználásával folytatja az előkészítést, amelynek során új csapadékcsatorna épül, valamint elkészülnek az áramcsatlakozási kapcsolatok is – ismertette Balaicz Zoltán.