Connect with us

Anyagmozgatás

Ergonómiával növeli a Linde a komissiózók termelékenységét

A Linde Material Handling három új alacsony emelésű változatot kínál, amelyek a kompakt Linde N20 C SA félautomata vízszintes komissiózóját még termelékenyebbé és kényelmesebbé teszik.

A továbbfejlesztett ergonómia lehetővé teszi a kezelők számára, hogy a targonca villáit munkamagasságba emeljék, így nem kell lehajolniuk az áruk kezelése közben. Az új oszlopos változatok, amelyeket raklapok használatára terveztek, bővítik a targonca alkalmazási körét. A Linde N20 C L SA-t a legalsó állványszintről raklapra történő komissiózáshoz tervezték, 1200 kilogrammos terhelhetőségi határértékkel. A Linde N20 C D SA két raklap külön-külön történő felvételére, egymás fölötti szállítására alkalmas, és hosszabb szállítási távolságokra is alkalmas. A Linde N20 C LoL SA a hosszú rakodókaroknak és a kiegészítő emelővilláknak köszönhetően lehetővé teszi a kezelő számára, hogy egy ciklusban két raklapot töltsön fel.

A komissiózó két félautomata vezetési móddal rendelkezik, amelyek a leggyakoribb komissiózási alternatívákhoz igazodnak: vagy a kezelő U alakban mozog a komissiózási területen, és először csak az egyik oldalon komissiózik, mielőtt átvált a másikra, vagy a komissiózás egyszerre történik mindkét állványoldalon, Z alakú pályát követve.

A félautomata módok sok gyaloglást takarítanak meg a kezelőknek, mivel nem kell minden alkalommal visszatérniük a kezelőálláshoz, hogy a következő komissiózáshoz a targoncát mozgassák. A kezelő egy kézibillentyűvel irányíthatja a targoncát, hogy az folyamatosan haladjon előtte, alternatívaként a villák mentén lévő pontokon zónákat lehet kialakítani. Amint a kezelő övén lévő kézi készülék a zóna határához közelít, a targonca automatikusan előrehalad A járművek elején beépített, nagy teljesítményű biztonsági szkennerek vannak, amelyek érzékelik az embereket, az akadályokat és a többi targoncát. Emellett legalább 50 centiméter távolságot tartanak az állványtól, hogy a kezelő számára biztonságos és kényelmes munkaterületet biztosítsanak. A komissiózó még teljesen megrakodva is rendkívül jól manőverezhető.