Connect with us

Automatizálás

Egyre több fiatal tehet szert sokrétű logisztikai ismeretekre

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) októberben több új együttműködést is tető alá hozott. A Békéscsabai Szakképzési Centrummal és a Budapesti Közlekedési Központtal is megállapodás írt alá, ezek eredményeként pedig a logisztika iránt érdeklődő hallgatók, valamint iskolás csoportok is sokrétű szakmai ismeretekre tehetnek szert.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) célja a logisztika társadalmasítása. Ennek keretein belül a szervezet rendszeresen indít saját logisztikai képzéseket, Budapesten és online oktatás formájában is. Emellett legújabb helyszínként már Nyíregyházán is Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés indulása várható. Országos szinten szakmai támogatást nyújtanak továbbá a logisztikai oktatás színvonalának magas szinten és naprakészen tartása érdekében. Ez azonban nemcsak abban nyilvánul meg, hogy már több évtizede megjelenik a szervezet szakmai tanulmánygyűjteménye, a Logisztikai Évkönyv, amelyben a szakmai innovációk tudományos színvonalú publikálására nyílik lehetőség, hanem folyamatosak az olyan szakmai partnerségek létrejötte is, amelyek szintén a magas színvonalú szakember utánpótlást segíthetik.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) már egy éve a partnerek között

Itt az együttműködést többek között az indokolta, hogy a logisztika robbanásszerű fejlődését lehet megfigyelni, ezzel a fejlődéssel pedig fontos lépést tartani. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) számára fontos volt, hogy olyan együttműködéseket teremtsen, amelyek egyik oldalról szakmai, másik oldalról pedig a szakmán kívüli segítséget tudjon nyújtani.

Az MLE már egy éve együttműködik a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Kemény Gábor Technikummal. Az együttműködés részeként a szakmai szervezet már több céghez is elvitte az intézmény diákjait és tanárait.

A BSZC Kemény Gábor Technikum számára rendkívül fontosak a szakmai utak, amelyek során a diákok a gyakorlatban ismerhetik meg a különböző cégek és szervezetek logisztikai gyakorlatát. A friss együttműködési megállapodás aláírásával, ezután a partnerség egy magasabb szinten folytatódhat. Ennek pedig leginkább a logisztikai tanulmányokat folytatók lesznek leginkább a haszonélvezői.

A BKK is együttműködik

Az MLE a közelmúltban nemcsak a békéscsabai intézménnyel, hanem a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) is együttműködési megállapodást írt alá. Az együttműködési megállapodás részeként, a jövőben többek között közös szakmai rendezvények is létrejöhetnek, illetve a BKK Forgalomirányító Központjába is rendszeresen betekintést nyerhetnek a logisztikai területen tanulmányokat folytatók.