Connect with us

Logisztikai hír

Egymilliárd forintból fejlesztette logisztikai központját a BioTechUSA-cégcsoport 

BioTechUSA
Ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport, melynek gyártó- és logisztikai központja új, modern automata raktárral bővült Szadán. A beruházásnak köszönhetően még gyorsabbá válik a fogyasztók és üzleti partnerek rendeléseinek kiszolgálása, emellett pedig a munkatársakat a logisztika más területein tudja foglalkoztatni a cég, amely változatosabb munkahelyi körülményeket biztosít számukra.

A több mint 1000 négyzetméter hasznos összterületű, vadonatúj, négyszintes, modernebb és kényelmesebb szociális blokkok kialakításával pedig a vállalat célja, hogy növelje munkaerőmegtartó-képességét. Az automata raktár fejlesztése 1 milliárd forintból valósult meg, melyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.

 Saját gyártás és logisztika

A BioTechUSA-cégcsoport saját tulajdonban lévő gyártóüzemeit és logisztikai központját Szadán és Dunakeszin alakította ki, összesen közel 44 ezer négyzetméter hasznos összterületen, 24 ezer raklap tárolási kapacitással. Itt gyártja és csomagolja termékei túlnyomó részét: évente 20 millió szeletet, 20 ezer tonna port, 1 milliárd kapszulát és tablettát. A világon kevés étrendkiegészítő és speciális élelmiszer gyártó cég mondhatja el magáról, hogy saját gyárral és logisztikai központtal rendelkezik, mely lehetőséget ad arra, hogy a vállalat egyedi, minőségi termékeket állíthasson elő, másrészről pedig arra, hogy a fogyasztói igényeket gyorsan, flexibilisen és magas minőségben szolgálja ki. Mindkét telephelye ugyanazon minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szabványoknak (ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, GMP, IFS Food és halal) megfelelően működik, melyeket folyamatosan fenntart, auditál, illetve a piaci igényeknek megfelelően bővít és fejleszt.

Automata raktár

A 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes automata raktárban szintenként 20 sor, összesen 9600 láda helyezkedik el, melyek ki- és betárolását 4-4 rakodógép végzi. A két szint közötti ládamozgatást 3 lift segíti, a folyamatot pedig a munkatársak 6 kezelőpulton keresztül irányítják. A havonta nagyságrendileg 60 ezer rendelés lebonyolítására és 300 ezer termék tárolására képes raktár a hagyományos, ember az áruhoz elvvel szemben az árut az emberhez elven működik, amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy a dolgozó részéről nem igényel fizikai raktári bejárást. A fejlesztésnek köszönhetően – amennyiben az automata raktár összes kiszedési pontja teljes kapacitással üzemel, – percenként 8 rendelés kiszedésére képes. Ezáltal a kiszedési idő töredéke lett a hagyományos komissiózási, azaz a kézi kiszedési időnek, így a vevői és partneri rendelések összeállítása jóval hatékonyabbá vált. “Folyamatosan fejlesztünk, amely nemcsak a termékfejlesztésben és az üzletstratégiában, hanem a kiszolgálási hatékonyságunkban is megmutatkozik. Új automata raktárunk segítségével gyorsabban és kevesebb hibával tudjuk eljuttatni a csomagokat fogyasztóinkhoz, hogy ezzel is fokozzuk a vásárlói élményt” – mondta el Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa.

A teljes beruházás – beleértve például a vállalatirányítási rendszer fejlesztését, az anyagmozgató gépek és a szükséges eszközök beszerzését is – összesen 1 milliárd forintból valósult meg, amelyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.