Connect with us

Logisztikai hír

Bővített a Coala

Csaknem 400 millió forint támogatásból fejlesztette szentesi üzemét a higiéniai papírtermékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó Coala Hungary Kft – közölte a társaság.

A vállalat a fejlesztéshez a Széchenyi Terv Plusz programban 398 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást kapott. A társaság a támogatással a Szentesen működő higiéniai papírtermékeket gyártó üzemét kétezer négyzetméteres csarnokkal és egyedülálló automatizált gépsorokkal bővítette.

A törökbálinti székhelyű cég 2010-ben alakult, de ezt megelőzően a Coala cégcsoporttal már több mint 20 éve jelen van a higiéniai papírtermékek piacán. A cég az ország dél-alföldi régiójában mára meghatározó és növekvő szerepet betöltő higiéniai papírtermékeket gyártó és forgalmazó vállalata – írják a honlapjukon. A vállalatban 47 munkavállaló dolgozik. Szentesen az üzem található, de Biatorbágyon is van raktárbázisuk. A vállalat készlete átlagosan eléri a 4000-4500 raklapos mennyiséget.    A támogatott projekttel a társaság célja a robottechnológia energiahatékony működtetése és a kapacitásnövelés volt, ezáltal a kibővített üzemcsarnokban a termelésből keletkező hulladékot teljes mértékben fel tudják dolgozni.

A közleményben kitértek arra, hogy a technológiai fejlesztésük egyedülálló, automatizált rendszerekkel bővült, ahol az újrahasznosított csomagolóanyagok használata, illetve a hulladékanyagok kezelése magas technológiai szinten zajlik.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég 2021-es nettó árbevétele kétmilliárd forint volt, egy évvel korábban pedig ez 2,1 milliárd forintot tett ki, 2021-ben 294 millió forint, míg 2020-ban 259 millió forint nyereséggel zártak.