Connect with us

Anyagmozgatás

Az Európa-bajnokság erős segítői

Still targonca
Bár a németek kiestek az foci EB-én, a német technika tovább zakatol, a Still megbízható targoncái a döntőig és utána is dolgoznak. A vállalat bérelhető targonca flottája tíz német futballstadion építési és bontási munkálatait támogatja.

Június 14. óta a foci bűvöletében él Németország, ahol közel 3 millió vendég ünnepli a világ egyik legnépszerűbb sportját. Az ilyen rendezvények logisztikai kihívást is jelentenek. A szervező felel a teljes stadionfelszerelésért a torna idejére. A világítástechnikától kezdve a színpadi állványzaton át a vendéglátásig – hatalmas mennyiségű anyagot kell leszállítani és felállítani. A VPT GmbH, amely mind a tíz Európa-bajnoki stadion felszereléséért felelős, a Still támogatására támaszkodott.

“A Németországban több mint 8 ezer targoncát számláló bérflottánkból összesen mintegy 80 darab 2 és 3,5 tonna teherbírású elektromos targonca van használatban a helyszíneken” – mondta Frederik Daniel, a Still bérbeadásért felelős vezetője. A rendezvénytechnikáért felelős VPT GmbH szerint csak az egyes stadionokba mintegy 20 tonna acélállványzatot szállítanak – ez összesen mintegy 40 teherautónyi szállítást jelent az összes helyszínen, amelyeket le kell rakodni és az arénákba kell szállítani.

“A targoncáinknak elég sok mindennel kell megbirkózniuk” – mondja Frederik Daniel. A nagy terhek mellett egy másik követelmény a legalább négy-öt méteres emelési magasság, mondja a szakértő. Ugyanakkor egy futballstadionban nemcsak nagy és erős, hanem kicsi és fordulékony targoncákra is szükség van. “Bizonyos alkalmazásoknál a targoncákat katakombákban vagy mélygarázsokban is használják – itt a teljes magasság nem lehet nagyobb két méternél” – magyarázza Daniel: “De ehhez is megvannak a megfelelő eszközeink”.

Az utolsó Bundesliga-mérkőzéstől az első Európa-bajnoki mérkőzésig mindössze körülbelül négy hét állt a szakmák rendelkezésére a stadion felépítésére. Nem sok idő az esemény léptékéhez képest. “A rendelkezésre állás és a gyors szállítás minden ügyfél számára fontos, de a rendezvényszektorban az időtényező abszolút döntő fontosságú, mivel a határidők egyértelműek és nem halaszthatók” – mondja Daniel. Ezért van az, hogy minden Still bérelhető teherautóhoz teljes körű szervizszerződés tartozik. Ez a pontos kiszállításon és átvételen kívül azt is magában foglalja, hogy szükség esetén 24 órán belül megjavítják vagy kicserélik a pótalkatrészt.

Az ügyfél számára egy másik kritérium volt ebben a projektben a bérflotta országos jelenléte egy központi kapcsolattartóval kombinálva. “Ezen a rendezvényen ügyfelünk összesen tíz helyszínt gondoz Németország-szerte. Cégünk Németország-szerte összesen 35 telephellyel rendelkezik, országszerte és a lehető legrövidebb szállítási útvonalakkal képes ilyen rendezvényeket szervezni” – mondja Daniel.

És miközben az új Európa-bajnok a július 14-i döntő után még mindig a győzelmét ünnepli, a Still erős segítői már a németországi futball nyár építményeinek lebontásával lesznek elfoglalva.