Connect with us

Anyagmozgatás

Az easySales és a Packeta együttműködésével hatékonyabbá válik a futárszolgáltatás

A webáruházak számára automatizált szolgáltatásokat nyújtó easySales román vállalat integrálta a Packeta Hungary futárszolgálatot, amellyel az easySales-t használó e-kereskedők hozzáférhetnek a Packeta csaknem 1900 magyarországi átvételi pontjához – közölte a Packeta Hungary Kft. 

A webáruházak számára automatizált szolgáltatásokat nyújtó easySales román vállalat integrálta a Packeta Hungary futárszolgálatot, amellyel az easySales-t használó e-kereskedők hozzáférhetnek a Packeta csaknem 1900 magyarországi átvételi pontjához – közölte a Packeta Hungary Kft.

A közlemény szerint az easySales román cég olyan automatizált értékesítési rendszert kínál a webáruházaknak, amellyel könnyedén listázhatják kínálatukat az árösszehasonlító oldalakon, egyszerűen nyomon követhetik a leadott rendeléseket, kezelhetik raktárkészletüket, vagy dinamikusan alakíthatják árazásukat, hogy versenyképesek maradjanak. A szolgáltatáscsomag új eleme, hogy a webáruházak integrálhatják kiszállítási módjaik közé az általuk kiválasztott partner futárszolgálatokat, így mostantól a Packetát is.

Ciprian Cazacu, az easySales társalapítója a közleményben a futárszolgálatokat nélkülözhetetlennek nevezte az online vállalkozások életében, mert gyakran rajtuk múlik, hogy a vevő elégedett lesz-e vásárlási folyamattal.    Mihályi Sándor, a Packeta Hungary operációs igazgatója pedig azt közölte, hogy az easySales-szel való partnerség jól illeszkedik cégük fejlesztési stratégiájába, amely mintegy 13 ezer átvételi pontot jelent Közép- és Kelet-Európában számukra, valamint az online kiskereskedők is növelhetik külföldi forgalmukat, hiszen a Packeta Hungary 33 országba szállít csomagokat.

A Packeta Group egy 2010-ben, Csehországból indult digitális, e-kereskedelmi platformon alapuló, logisztikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi cégcsoport, amely komplex logisztikai szolgáltatásokat e-kereskedelmi partnereinek. A Packeta Group átvevőhely hálózata mára meghaladja a tízezret, ezen kívül több mint 92 ezer partneri átvevőhellyel rendelkezik és 32 ezernél is több webáruházzal működik együtt. 2021-ben az éves árbevétele 195 millió euró volt, amely mögött 73,2 millió kézbesített csomag áll – írták.

A Packeta Hungary Kft. 2019-ben jött létre és 2021 óta kínál dedikált szolgáltatást magánszemélyeknek. A Z-Pont átvevőhelyek és Z-BOX csomagautomaták száma 1900 felett van, amelyet hét regionális depón keresztül szolgálnak ki – áll a közleményben.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Packeta Hungary Kft. a 2020-as üzleti évben 60 dolgozót foglalkoztattak, 2021-ben 86-ot. A cég éves nettó árbevétele 2020-ban 1,644 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 3,342 milliárd forint;  2020-ban 108 millió forint veszteséggel, 2021-ben 175 millió forint veszteséggel zárt.