Connect with us

Automatizálás

Automatizált raktárlogisztikai szolgáltatást indított a Magyar Posta Fóton

posta
Magyarországon egyedülálló, robotizált és automatizált, komplex raktárlogisztikai szolgáltatást indított a Magyar Posta Zrt. Fóton.

A Magyar Posta az általa nyújtott komplex szolgáltatással az áruk raktározásától a csomagok megrendelők felé történő kézbesítéséig minden feladatot képes ellátni, a folyamat digitális és automatizált működését a kiszámíthatóság és a megbízhatóság jellemzi – mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Láng Géza, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkára.

Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója arra emlékeztetett, hogy a tulajdonos világos és egyértelmű feladatot és felhatalmazást adott a Magyar Postának: ügyfélközpontú, digitális és 21. századi posta építését. Az új szolgáltatást bemutatva elmondta, hogy olyan teljes körű raktárlogisztikai szolgáltatás, amely során az ügyfelek gyorsabban, egyszerűbben, kiszámíthatóbban és követhetően intézhetik csomagküldéseiket. Hozzátette, hogy a teljes automatizáltságnak köszönhetően a küldemények eljuttatása a feladótól a címzettig akár a megrendelés napján megtörténhet. Kiemelte azt is, hogy az informatikai rendszer saját fejlesztés, és kitért arra is, hogy a szolgáltatás elsősorban a gyorsan pörgő kis és normál dobozos webáruházak számára jó, de nagyobb cégek, bankok, biztosítók és telekommunikációs vállalatok számára is.

A társaság fóti központjában végrehajtott beruházás során létrejött egy 800 négyzetméteres automatizált tároló és egy ehhez kapcsolódó 1200 négyzetméteres külső tárolórész. A robotok a nap 24 órájában, 3000 automatizált ládahely és a 240 raklaphely között teljesítenek szolgálatot, amelyek együttesen 240 tonna terméket képesek befogadni. Ennek köszönhetően a központ képes lesz már induláskor naponta akár ezer üzleti csomag kezelésére is – olvasható a vállalat közleményében.