Connect with us

Anyagmozgatás

Átadták a Galambos Logistic beruházását

Galambos Logistic
A nagy nemzetközi vállalatok beruházásai komoly lehetőségeket teremtenek a hazai kis- és közepes, családi vállalkozások számára, így káros és hamis az a beállítás, amely vagy-vagy kapcsolatként tünteti fel a külföldi és a magyar vállalkozások fejlesztéseinek támogatását – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szombathelyen.

A tárcavezető a Galambos Logistic Kft. beruházásának átadásán arról számolt be, hogy a cég 5,6 milliárd forintos fejlesztése keretében 13 ezer négyzetméteres alapterületű logisztikai központot építettek, amihez a kormány 1,9 milliárd forint értékű támogatást biztosított, ezzel hozzájárulva 56 új munkahely létrehozásához.

Beszédében közölte, hogy mivel a Schaeffler szombathelyi kapacitásbővítése nyomán vált szükségessé ez a beruházás, ez is bizonyítja azt, hogy a nagy nemzetközi vállalatok fejlesztései újabb lehetőségeket teremtenek a hazai kis- és közepes, családi vállalkozások számára. Hozzátette, hogy az utóbbi tíz évben 119 logisztikai nagyberuházásra került sor Magyarországon állami támogatással, összesen 410 milliárd forint értékben.