Connect with us

Automatizálás

A STILL már több mint 15 éve intralogisztikai partnere a Leroy Merlinnek

A Leroy Merlin egy francia barkácsáruházlánc és kiskereskedő, melynek telephelye a Seine-et-Marne megyében található Réau-ban több mint 72 ezer négyzetméter területet foglal magában, és most már automatizált rész is van. A STILL már több mint 15 éve az intralogisztikai partnere a Leroy Merlinnek, és az egyik közelmúltbeli projektben összesen 27 AGV-t alkalmaztak a komissiózás minőségének javítására, a hibák csökkentésére és az átfutási idő lerövidítésére.

A Réau logisztikai telephelye az Ile-de-France régió legnagyobb megyéjében, a Seine-et-Marne-ban található. Réau a vezető barkács- és kerti termékek franciaországi elosztóhálózatában található három telephely egyike. Ezt a telephelyet a Leroy Merlin üzemelteti, ellentétben a vállalat nyolc regionális és három e-kereskedelemmel foglalkozó telephelyével, melyek logisztikai partnerekkel működnek együtt. A teljes telephely 72 ezer négyzetméter területű, amely 12 zónára oszlik, és ezeknek körülbelül a felét automatizálta a STILL.

Olivier Mangnier, a Leroy Merlin projektmenedzsere szerint: „Jelenleg összesen 4000 terméket tárolunk a raktárban, és ez a szám hamarosan eléri az 8000-et. Az automatizált belső logisztikánk csökkentette az alkalmazottakra nehezedő nyomást, nem történnek munkahelyi balesetek, valamint a megnövekedett termelékenység révén rövidebb átfutási időt biztosít ügyfeleinknek.”

Az áruátvételtől a komissiózásig finoman hangolt AGV rendszer működik a helyszínen. Az áruátvételi területen a beérkező raklapokat egy szállítószalag-rendszerre rakodják, majd egy ellenőrző ponton haladnak át, ahol méretek, súly és vonalkód-azonosítás ellenőrzése történik. Az ellenőrzést követően a raklapok az automatizált STILL EXV-SF iGo rendszer egyikébe kerülnek, amelyek lítium-ion akkumulátorokkal felszereltek és könnyen feltölthetők a bevetési helyük közelében bármikor.

A STILL EXV-SF iGo rendszerek lézeres háromszögelési vezérlőrendszerrel vannak felszerelve, és a raklapokat egy 40 magas állványokkal rendelkező, 24 ezer négyzetméteres, pick and drop ideiglenes raktárhelyre szállítják. A raklapokat itt 11 automatizált STILL MX-X iGo rendszerű, keskeny folyosós targonca kezeli, amelyek induktív vezérlésnek és 3D kameráknak köszönhetően magabiztosan navigálnak a 90 méter hosszú és 12 méter magas folyosókon.

A raktározás és a kitárolás után az áruk egy másik automatizált EXV-SF iGo rendszerrel kerülnek a szállítószalagra, amely egy 80 ezer tárolóhelyes raktárat tölt fel, hogy naponta akár 70 ezer tételt is felvehessen. Az egész folyamatot finoman hangolták össze, így az áruk fogadásától a megrendelések komissiózásáig minden zökkenőmentesen és hatékonyan zajlik.