Connect with us

Csomagolás

A GLS felvásárolta a magyar iLogistic céget

GLS
Az Európában és Észak-Amerikában vezető csomaglogisztikai szolgáltató, a GLS-csoport felvásárolta az e-kereskedelemre szakosodott teljes körű webáruházi raktárlogisztikai szolgáltatást nyújtó (fulfilment) magyar iLogistic vállalatot – közölt a GLS.   Az akvizíció értékét nem közölték.

A közlemény szerint a lépés lehetővé teszi a GLS számára, hogy Magyarországon belül és azon kívül úgynevezett fulfilment szolgáltatást kínáljon ügyfeleinek.    A GLS célja, hogy bővítse tevékenységi körét és lehetőségeit, a kiszervezett webáruház logisztika pedig kiemelt növekedési területként szolgál.

Kiemelték, hogy az online üzleteknek kiszervezett logisztikai szolgáltatásokat  – például csomagolást, árukészlet kezelést és visszárukezelést – nyújtó iLogistic már a felvásárlás előtt is megbízható partnere volt a GLS-nek. Az évek során együttműködésük folyamatosan erősödött, miközben a GLS biztosította a csomagok vásárlókhoz történő eljuttatását.

Farkas Gergely, a GLS csoport kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, stratégiai céljuk a magyar kereskedők export képességeinek támogatása, amelyhez a kiszervezett logisztikai szolgáltatás ideális új opció.

Csereklyei Bálint, az iLogistic ügyvezető igazgatója a közleményben hangsúlyozta, készen állnak arra, hogy együtt új minőségi mércét állítsanak fel a logisztikai iparágban.

A GLS-csoport Európa egyik legnagyobb független csomaglogisztikai szolgáltatója, amely a kontinens csaknem minden országában erős helyi jelenléttel rendelkezik. Emellett saját tulajdonú leányvállalatokon keresztül jelen van Kanadában és az Egyesült Államok nyugati partján. A vállalat mintegy 40 országban nyújt szolgáltatást, a GLS hálózata több mint 120 szortírozó üzemmel, és több mint 1600 depóval rendelkezik, amelyeket 36 600 kiszállító jármű és 6500 nagy hatótávolságú teherautó támogat. A GLS csoport 2023/24-ben rekordbevételt, 5,6 milliárd eurót ért el, és 905 millió csomagot szállított ki.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. árbevétele a 2022 április 1-től 2023. március végéig tartó üzleti évében 80,101 milliárd forint, az előző üzleti évben 68,749 milliárd forint volt. A társaság
2022/23-ban 21,738 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 18,717 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Az iLogistic Magyarország egyik legnagyobb fulfilment szolgáltatója, amely 2016-os alapítása óta a raktárkezelési és logisztikai megoldások terén szerzett tapasztalatával nyújt háttértámogatást partnereinek. A cég 2023-ban több mint 1 millió megrendelést teljesített alvállalkozó partnerei, elsősorban a GLS közreműködésével. Az iLogistic jelenleg mintegy 300 e-kereskedelmi vállalat áruforgalmát kezeli napi szinten, beleértve a magyar piac legnagyobb szereplőit is, mindezt 100 fős operációval és több mint 14 ezer négyzetméternyi raktárterületen. A magyar piacon történő jelentős szerepvállalásuk mellett a forgalmuk mintegy 10 százalékát már a nemzetközi küldemények teszik ki, jellemzően az Európai Unió területén.