Connect with us

Logisztikai hír

A Dachser felvásárolja a svéd élelmiszer-logisztikai vállalatot, a Frigoscandiát

Dachser

A Dachser  felvásárolja a svéd Frigoscandiát, a hőmérséklet-szabályozott és mélyhűtött áruk vezető logisztikai szolgáltatóját a skandináv piacon. Az üzlet véglegesítéséhez szükség van az európai versenyhatóságok jóváhagyására.

 A Dachser a Mutares SE & Co.KGaA magántőke-befektetőtől vásárolja meg a Frigoscandiát. A tranzakció várhatóan 2024 első negyedévében zárul le.

A 2023-ban 300 millió eurós értékesítési volumennel rendelkező Frigoscandia mintegy 1300 embert foglalkoztat, elsősorban fő piacán, Svédországban. Az 1948-ban alapított, nagy múltú élelmiszer-logisztikai vállalat emellett Norvégiában, Finnországban, Dániában és Hollandiában tevékenykedik. A Frigoscandia szorosan kapcsolódó és rendkívül hatékony hálózattal rendelkezik a hőmérséklet-szabályozott és a fagyasztott élelmiszerek disztribúciójára.

A Frigoscandia 2019 óta tagja a 34 európai országot lefedő European Food Networknek. A tagság az élelmiszer-logisztikai szolgáltatók e hálózatában garancia arra a kiemelkedő minőségre, amelyet a Frigoscandia a stratégiailag fontos skandináv piacokon kínál ügyfeleinek. A European Food Network keretében a Dachser és a Frigoscandia bizalmi együttműködést alakított ki, valamint a két cég vállalati kultúrájában sok hasonlóság található.

A felvásárlás lezárását követően a Frigoscandia teljes mértékben integrálódik majd a Dachser Food Logistics hálózatába, ahol Alexander Tonn, a Road Logistics üzletág operatív igazgatója és a Dachser Food Logistics ügyvezető igazgatója alá fog tartozni. „A Frigoscandia felvásárlásával felgyorsítjuk a növekedésünket, különösen Észak-Európában” – mondta Alexander Tonn.