Connect with us

Logisztikai hír

Zuhant a Moller-Maersk tavalyi nyeresége és bevétele

Maersk hajó
Hatalmasat esett Moller-Maersk dániai szállítmányozási és logisztikai óriásvállalat nyeresége tavaly, és mintegy harmadával csökkent a bevétele is.

A cég honlapjára felkerült adatok szerint az adózott eredménye 3,91 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi 29,32 milliárd dollárról, a bevétele 51,07 milliárd dollárra esett vissza, 81,53 milliárd dollárról.    A szakértők által inkább figyelemmel követett adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredmény (ebitda) 9,59 milliárd dollárra csökkent a 2022. évi 36,81 milliárd dollárról, míg a kamatfizetés és adózás előtti eredménye (ebit) 30,86 milliárd dollárról 3,93 milliárd dollárra zuhant.

A társaság bejelentette, hogy felfüggeszti részvény-visszavásárlási programját részben a jemeni húsziknak a Vörös-tengeren közlekedő hajók elleni folyamatos támadásai miatt kialakult bizonytalanság miatt.

A Moller-Maersk a világ legnagyobb konténerszállítója és Dánia második legnagyobb vállalata. Az 1904-ben alapított cég a világ gyakorlatilag összes országában jelen van, alkalmazottainak a száma több mint 70 ezer.