Connect with us

Logisztikai hír

Új közúti szolgáltatás Kína és Európa között

A megnövekedett keresletre reagálva, a cargo-partner egy új FTL megoldást is kínál ügyfeleinek a középső folyosón keresztül, a Vas selyemúton meglévő vasúti szállítási szolgáltatások kiegészítéseként. A vállalat jelenleg a Kaszpi-tengeren keresztül, 22-25 napos tranzitidővel kínál közúti fuvarozási szolgáltatásokat.

Az Új selyemút középső folyosóján történő közúti szállítás az utóbbi időben egyre inkább a légi, tengeri és vasúti árufuvarozás egyre vonzóbb alternatívájává nőtte ki magát. Az ügyfelek erre irányuló növekvő igénye alapján a cargo-partner felvette ezt az új, Kazahsztánon, Kaszpi-tengeren, Kaukázuson és Törökországon keresztüli szállítási lehetőséget a portfóliójába, és ezt kiegészítő lehetőségként kínálja más fuvarozási módok mellé.

Kínából Európába rugalmas útvonalválasztással

A cargo-partner személyre szabott megoldást kínál ügyfeleinek, akik a teljes útvonalon folyamatosan nyomon követhetik szállítmányaikat. A változó helyi körülmények szoros figyelemmel kísérésével a logisztikai cég szakértői képesek rugalmasan kiválasztani a legkedvezőbb útvonalat és határátkelőt minden egyes szállítmány számára. A tranzitidő az indulási és a rendeltetési helytől függően változik, jelenleg átlagosan 22-25 nap. A szolgáltatás még csak FTL esetében vehető igénybe.

A cargo-partner új szolgáltatásának előnyei közé nemcsak a versenyképes tranzitidő tartozik, hanem az is, hogy kamionnal a légi vagy vasúti fuvarozásra nem alkalmas áruk is könnyen szállíthatók. A szolgáltatást eddig az elektronikai, az e-kereskedelmi és az autóipari ügyfelek vették igénybe. Sűrű kínai és európai hálózatának köszönhetően a cargo-partner egy kézből kínál átfogó, háztól házig tartó megoldásokat, ami segít a tranzitidő csökkentésében, valamint a ki- és átrakodással járó késedelmek elkerülésében.

Hőmérséklet-szabályozott akkumulátorszállítás

A cargo-partner egy németországi autóipari ügyfele hőmérséklet-szabályozást igénylő lítiumion-akkumulátorait indította elsőként útra június közepén a középső folyósón. Az akkumulátorok veszélyes árunak minősültek, ezért a cargo-partner végezte a teljes vámügyintézést, valamint a szükséges tanúsítványok és okmányok ellenőrzését. Ezen túlmenően a logisztikai szolgáltató nemcsak a szállítási folyamatot, hanem a rakomány hőmérsékletét is folyamatosan ellenőrizte.