Connect with us

Logisztikai hír

Több mint 170 ezer négyzetméter ipari fejlesztést adott át 2023-ban a HelloParks

2023-ban négy új épületet adott át 174 ezer négyzetméteren a HelloParks, amely tavaly több mint 150 ezer négyzetméter raktárterületet adott bérbe csarnokaiban – közölte a Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő.    Az átadott új épületek közül az MG3 Maglódon, az FT6 és az FT2 Fóton, a PT1 pedig Pátyon található.

A szerződött partnerek között megtalálható például a német dm üzletlánc, amely tavaly novemberben vette át 18 ezer négyzetméteres raktárát a HelloParks Páty PT1-ben. Szintén a PT1-be költözik be a DHL Supply Chain, amely 20 ezer négyzetméteres területen kezdi meg működését 2024 januártól. Az Aeroplex Közép-Európai Kft. pedig csaknem 8 ezer négyzetméter raktár és irodaterületet vesz bérbe 2024 tavaszától a HelloParks Maglód MG3-as csarnokában.    Hozzátették, hogy további cégek bérleménye még kivitelezési fázisban van: a Gebrüder Weiss 2024 nyarán veheti át 22 ezer négyzetméteres helyét a HelloParks Páty PT2-ben, míg a Transdanubia a jövő év negyedik negyedévétől veszi bérbe 24 ezer négyzetméter raktár- és irodaterületet a PT3-as raktárcsarnokban.

Az ipari ingatlanfejlesztő idén új helyszínen, Alsónémediben, az M0 és M5 autópályák találkozásához és a BILK konténer terminálhoz közel, egy 14 hektáros területen kezdett építkezni, ahol egy 60 ezer négyzetméteres raktárcsarnok létesítésén dolgozik, amelyet várhatóan 2024 negyedik negyedévében adnak át. Az új helyszínen elkezdett beruházással, valamint a pátyi PT2 és PT3 csarnok fejlesztésével jövőre várhatóan 144 ezer négyzetméter új ipari területet ad át a HelloParks.

A közlemény idézte Pozderka Istvánt, a HelloParks üzletfejlesztési igazgatóját és társalapító partnerét, aki elmondta: 3 éve indultak, 2 éve adták át az első épületüket, mára pedig túl vannak 250 ezer négyzetméter raktár bérbeadásán, továbbá másfél éven belül elérhetik a fél millió négyzetméter kész épületet.

Kiemelték, hogy a HelloParks kizárólag zöld ipari ingatlanokban gondolkodik és nagy figyelmet fordít az energiahatékony működésre. Ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amelyen keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások.

A HelloParks egy innovatív ipari ingatlanfejlesztő és befektető cég, amely teljes körű megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át a létesítményfenntartásig. Indulása óta a HelloParks már négy helyszínen, Maglódon, Fóton, Pátyon és Alsónémediben van jelen, ahol összesen 244 hektáron több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik. Az átadott és folyamatban lévő projektek teljes fejlesztési értéke megközelíti a 455 millió eurót. A HelloParks a Futureal-csoport tagja, amely a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon.