Connect with us

Rossz bútor elszállítás. Hogyan?

A rossz állapotban lévő bútorok elszállítása bizony jelentős kihívást jelenthet, de nem lehetetlen feladat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan lehet a legjobban elszállítani a lomtalanítás után kiselejtezett rozoga bútorokat.

 

 

Na de mi a teendő ha használt, rossz bútorainkat akarjuk elszállítmányozni?

 

Ha egy bútor túl rossz állapotban van ahhoz, hogy te magad elszállítsd, akkor az egyik legjobb megoldás az, ha profi bútorszállítókat hívsz. A profik rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és tapasztalattal ahhoz, hogy biztonságosan elszállítsák a bútorokat. Ha a bútorok nagyon sérülékenyek, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot egy szakértővel, aki tud tanácsot adni a megfelelő eljárásról.

 

  • Szerezd be a megfelelő védőanyagokat!

Ha magad szeretnéd elszállítani a bútorokat, akkor először érdemes beszerezni néhány védőanyagot, például buborékfóliát vagy puha takarókat, hogy a bútorokat védje a sérülésektől. Ha az anyagot nem tudod beszerezni, akkor használj puha textilruhát vagy ágybetétet a bútorok védelmére.

 

  • Gondoskodj az eszközökről is!

Ha a bútorokat te magad szeretnéd elszállítani, akkor fontos, hogy legyenek megfelelő eszközeid, például szerszámok, hogy a bútorokat szétszedd. A bútorszállításhoz szükséges eszközök általában tartalmazzák a csavarhúzót, kalapácsot, csavarokat és csavarhúzót.

 

  • Rendeld össze a segítséget!

Ha a bútorok nagyon nagyok vagy nehézek, akkor szükséged lesz segítségre. Kérj barátokat vagy családtagokat, akik segítenek az elszállításban, és akik biztosítják, hogy a bútorok ne sérüljenek meg.

 

  • Milyen járművet használj?

Ha a bútorokat autóval szállítod, akkor érdemes nagyobb méretű járművet igénybe venni, hogy elférjenek a bútorok, és hogy biztonságosan szállíthasd azokat. Egy 3.5 tonnás teherautó már tökéletes opció lehet.

Hova tudjuk elszállítani rossz bútorainkat? Le tudjuk adni őket valahol?

A hely, ahova le szeretnénk rakni használt bútorainkat legalább annyira fontos, mint a szállítási folyamat.

Mégsem tehetjük le az utcára, azzal a címszóval, hogy majd lesz vele valami, ugye?

Szerencsére több lehetőség közül is választhatunk, aszerint, milyen állapotban vannak a bútorok, használhatók-e még esetleg.

Bútorboltok

Néhány bútorbolt ajánl alternatív megoldást az elhasznált bútorok leadására.

Vannak olyan üzletek, amelyek szívesen fogadják a régi bútorokat. Ez a lehetőség különösen akkor hasznos, ha új bútort szeretnél vásárolni, mivel az elavult vagy sérült bútorokért cserébe van, hogy kedvezményt kaphatsz egy új berendezés vásárlása esetén.

Hulladéklerakók

Az elhasznált bútorok leadására a helyi hulladéklerakók is választ nyújtanak. Minden régióban vannak hulladéklerakók, amelyeknek lehetőségük van átvenni a nagyméretű bútorokat. Érdemes előzetesen tájékozódni a hely működéséről, és arról, hogy milyen feltételekkel fogadják elhasznált bútorainkat.

Jótékonysági szervezetek

Sok közösség fogadja azokat a bútorokat, amik még használható állapotban vannak – ezeket aztán eladják, felújítják vagy rászorulók részére adományozzák.

Ki ne akarna segíteni, ha megteheti?

Milyen előkészületek szükségesek, ha a rossz bútor elszállítás problémájával találkozunk?

Ha rossz állapotban lévő bútorokat kell mozgatni, akkor az előzetes munka gyakran elkerülhetetlen, hogy az elszállítás biztonságos és hatékony legyen.

Ha a bútor nagyon rossz állapotban van, vagy nagyon nehéz, akkor érdemes lehet szétszerelni. A bútor szétszerelése nem csak az elszállítás során teszi lehetővé a könnyebb mozgatást, de a szállítás előtt is segít azoknak a részeknek az azonosításában, amelyeket külön kell csomagolni és kezelni.

Fontos, hogy pontosan meg tudjuk határozni a bútorok méretét, hogy azokat gördülékenyen és veszélytelenül lehessen szállítani. A bútorok lemérésével pontosan meg tudjuk állapítani a szállításhoz szükséges eszközöket és a megfelelő méretű teherautót.

Az előzetes csomagolás segít megvédeni a bútorokat az esetleges sérülésektől vagy károsodásoktól az elszállítás során. A folyamat során a bútorokat becsomagolhatjuk, vagy pedig átmeneti védelmet biztosíthatunk azok számára, amíg el nem érkeznek a végleges helyükre.

A rossz bútor szállításának menete:

A rossz bútor elszállítása nagyon hasonlít a költöztetéshez, azonban van néhány különbség az eljárásban.

Ha a bútorokat le kell adni egy telepen, akkor a költöztető cég általában elviszi őket oda. Az ügyfélként általában nem kell a telepre mennünk, kivéve, ha a telep külön követelményeket támaszt az árut szállító személyzettel szemben.

Érdemes körülbelül fél napot szánni a bútorok elszállítására: a konkrét időtartam attól függ, hogy mennyi bútort kell elszállítani, és hogy azok milyen állapotban vannak.

Ajánlott előre egyeztetni a költöztető cég illetékeseivel a pontos időpontról, hogy ne kelljen feleslegesen várni, és az elszállítás a lehető legrövidebb idő alatt elvégezhető legyen.

Fontos megjegyezni, hogy ha nincs lehetőségünk kiutazni a telepre, vagy bármilyen más okból nem tudjuk személyesen leadni a bútorokat, akkor általában a költöztető cég kérheti a szállítási megbízás aláírását, ami alapján ők elszállítják a bútorokat az adott helyről.

Ebben az esetben mindig pontosan megjelöljük, hogy mikor és hova fogjuk az árut szállítani.

Amennyiben szükséged van egy bútortaxi segítségére:

Minőség, megbízhatóság, korrektség.

Ezek azok az alapelveink a Franko költöztetésnél, amelyek alapján már több mint 32 éve foglalkozunk hazai és nemzetközi költöztetéssel.

Ha szeretnéd rossz bútoraidat a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban elszállítani, kivonva magad a fárasztó és megerőltető folyamatból, ne habozz és keress fel minket bizalommal!

És mi a teendőd, miután kihívtál minket?

Dőlj hátra!

Szolgáltatásaink között szerepel egy teljesen komplett opció, ami magában foglalja a bútorok szétszerelését, mozgatását, teljeskörű csomagolását, na meg persze a cipekedést.

Copyright © 2023 logisztikaihirek.hu. Theme by Inbound Message.