Connect with us

Anyagmozgatás

Raklap nagyhatalom lehet Magyarország

Bármilyen szerény eszköznek is tűnik, raklapok nélkül a világkereskedelem egyszerűen leállna. Magyarország jó úton halad, hogy regionális raklap nagyhatalommá váljon.

Bármilyen szerény eszköznek is tűnik, raklapok nélkül a világkereskedelem egyszerűen leállna. Magyarország jó úton halad, hogy regionális raklap nagyhatalommá váljon.

Raklap konferenciát tartott a skandináv gyökerű, Budapesti székhelyű PalletBiz. A vállalatcsoport új megközelítéssel, ügyfélre szabottan kínál igény szerinti raklap megoldásokat. A PalletBiz hálózatalapú rendszerben nemzetközi szinten gondoskodik raklapok gyártásáról, rendelkezésre állásáról, valamint újra felhasználásáról is. Hálózatuk alapja termelési egységek, a csomagolóanyagok forgalmazására szolgáló raktárak és anyagmozgatási rendszerek országokon átívelő láncolata helyi partnerek közreműködésével.

Thomas Gents, a PalletBiz működtetési igazgatója elmondta, hogy céljuk tovább bővíteni és megszilárdítani jelenlétüket az EMEA-régióban és azon kívül. A cég 1998-ban indult Európában, és komoly növekedési pályára állt. A jelenleg 24 millió euró bevételű cégcsoport éves növekedése eléri a 27 százalékot, ötszáznál is több ügyfelet szolgál ki hét régióban, és gyorsan bővül franchise hálózata is.

A PalletBiz magyarországi partnere a Sebestyén Wood. A családi vállalkozás 30 évvel ezelőtt indult el évi 40 ezer szabványos és 40 ezer egyutas raklap kézi gyártásával. Folyamatosan fejlesztették a telephelyet, a gyártástechnológiát, és 2017-ben a szegezést is automatizálták egy speciális géppel, mely elsőként náluk volt az országban.

A PalletBiz képviselői kérdésekre válaszolva elmondták, hogy nagy lehetőséget látnak a Közép-Kelet európai régióban, amelyet üzletileg az új Európának tekintenek, nagy fejlődési potenciállal. Magyarország számukra különösen vonzó, mint e növekedés egyik regionális központja. Utaltak arra is, hogy a szakember utánpótlás számukra is fontos, elsősorban a mérnöki és üzleti tervezési területeken. Kiemelték, hogy a raklap gyártása, logisztikája és újra felhasználása mellett óriási jelentőségű a raklapok menedzsmentjével kapcsolatos üzleti tanácsadás, amellyel abban segítenek ügyfeleiknek, hogy a raklapokhoz kapcsolódó költségeiket optimalizálják, hatékonyan biztosítsák a raklapok rendelkezésre állását és ezzel együtt a megszakítás nélküli folyamatosságot a raklapok körforgásában.