Connect with us

Anyagmozgatás

Piaggio Porter NP6 – Egy kivételes városi kisteherautó

Piaggio
A Piaggio neve először valószínűleg a legendás Vespa robogót és a rakodóplatós háromkerekű testvérét, az Ape modellt juttatja eszünkbe. Ám az olasz vállalat már 1992 óta gyárt kisebb négykerekű teherautókat is. Az eredeti Porter a Daihatsu Hijet alapjaira épült. De most itt a következő generáció. Az új modell neve: Piaggio Porter NP6.

Kompakt

A fülke mindössze 1,64 méter széles, és a jármű hossza legalább 4,21 méter. A kombinált motoroknak köszönhetően (benzin + LPG vagy benzin + metán) a kisteherautó üzemanyag-fogyasztása alacsony, működtetése rendkívül gazdaságos. A városi közlekedésben megkövetelt egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, teljesítik az Euro 6d kibocsátási normát így a forgalomkorlátozott városközpontok is megközelíthetőek.

A Piaggio Porter NP6 az elődjéhez képest szélesebb közönségnek szól, és akár 30 százalékkal nagyobb rakodókapacitást és sokkal több konfigurációs lehetőséget kínál. A négyféle alváznak (rövid vagy hosszú tengelytáv, szimpla vagy dupla kerék) és a különféle motoroknak, a felszereltségi szinteknek, a platótípusoknak és az ötféle színnek köszönhetően ez a városi kisteherautó akár 1400-féle változatban is kapható.

Kompakt méreteinek (mindössze 1640 mm széles) köszönhetően, és a vezetőfülke tulajdonságának köszönhetően, ez a jármű kiválóan alkalmas a keskeny városi utcákban való közlekedésre. Könnyedén lehet manőverezni a városi utcák keskenyebb részein is, így a kisteherautóval a legszűkebb helyeken is hatékonyan dolgozhatunk. A vezetőfülke teljes mértékben megfelel az ECE R29 biztonsági szabvány szigorú műszaki követelményeinek.

Nagy teljesítményű

A négyféle alváznak (rövid vagy hosszú tengelytáv, szimpla vagy dupla kerék) és a különféle motoroknak, a felszereltségi szinteknek, a platótípusoknak és az ötféle színnek köszönhetően ez a városi kisteherautó akár 1400-féle változatban is kapható.

A Piaggio Porter NP6 alvázának terhelési kapacitása akár 1,6 tonna (2,8 tonna megengedett össztömeggel), amely 200 kg tényleges rakodókapacitásnak felel meg m²-enként. A kishaszongépjármű masszív váza garantálja az optimális teherfelvételt még el nem osztott súlyok és rossz tapadás esetén is.

Környezetbarát

A Piaggio Porter NP6 kishaszongépjármű az osztályában páratlan terhelhetőséget ultrakompakt méretekkel, kiváló manőverező képességgel és környezetbarát hajtásláncokkal ötvözi. A kombinált motoroknak köszönhetően (benzin + LPG vagy benzin + metán) a kisteherautó üzemanyag-fogyasztása alacsony, működtetése rendkívül gazdaságos. A városi közlekedésben megkövetelt egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, így a forgalomkorlátozott városközpontok is megközelíthetőek.

További információk: piaggiohaszongepjarmu.hu

(x)