Connect with us

Logisztikai hír

Logisztikai és vizsgálati központot a Bonus Schild Miskolcon

Több mint 128 millió forintból épített ki logisztikai és vizsgálati központot elektromos járművek töltőihez a Bonus Schild Kft. Miskolcon, a Diósgyőri Ipari Parkban – közölte a vállalat.

A cég, melynek fő profilja gyengeáramú rendszerek tervezése, kivitelezése, üzemeltetése és karbantartása, 64,41 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást felhasználva hozta létre a hazai gépjárműtöltő hálózat kiépítéséhez kapcsolódó központot – írták.    Az új 200 négyzetméteres ingatlan lehetőséget biztosít a cég által forgalmazott és telepített elektromos töltők vizsgálatára, a forgalomba hozatalhoz szükséges kiegészítések elvégzésére és a töltők raktározására – olvasható a közleményben.    A tájékoztatás szerint a fejlesztés leginkább hangsúlyos elemei az ingatlan és infrastrukturális beruházás, a technológiai eszközök – elektromos targoncák, csomagológép, mérőműszerek – beszerzése és a gazdaságos és zöld üzemeltetéshez kapcsolódó 40 kilowatt kapacitású napelemes beruházás megvalósítása volt.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán belül valósult meg – közölték.

A nyilvános cégadatok szerint a Bonus Schild Kft. 2022-ben 2,33 milliárd, míg 2021-ben 1,81 milliárd forint nettó árbevételre tett szert. Adózott eredménye 2022-ben 208,43 millió, 2021-ben 223,19 millió forint volt.