Connect with us

Logisztikai hír

Kötélverő Andrea az Év Logisztikai Menedzsere

Kötélverő Andrea
Kötélverő Andreát, a Busch-Hungária ellátási lánc vezetőjét választotta az Év Logisztikai Menedzserének a szakma legnagyobb hazai szervezete, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. A szakember irányításával számos innovatív projekt valósult meg Magyarország legnagyobb vasöntödéjében, melyek közül kiemelkedik a vállalat ellátási lánc rendszerének digitalizációja, valamint a hulladékkezelés megújítása. 

Kötélverő Andrea ellátási lánc vezető irányításával az Év Beszállítója 2023 díjas Busch-Hungária négy év alatt új digitális alapokra helyezte Magyarország legnagyobb vasöntödéjének összes termelést támogató folyamatát. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat egységes informatikai rendszerben kezeli ellátási láncának minden elemét, az alapanyagbeszerzést, a külső és belső logisztikát, a gyártástervezést, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projekteket. Ezzel párhuzamosan a vasöntöde fenntarthatósági szempontból is számottevő eredményeket ért el.

„A digitalizáció jelentősége, hogy biztosítja a Busch-Hungária adatvezérelt működését és fokozza a vállalat nemzetközi versenyképességét. Megvalósítása egy rendkívül összetett, sok területre kiterjedő feladat volt, amelynek során optimalizáltunk számos működési folyamatot is. A projekt eredményességét jelzi például, hogy a vevői elégedettség alapját jelentő kiszállítási pontosságot 95 százalékra növeltük. A hulladékkezelés megújításával pedig elértük, hogy az üzemi öreghomok újra felhasználható, illetve értékesíthető legyen, ami nemcsak javítja a vállalat eredményét, hanem újabb jelentős lépés a körforgásos anyaggazdálkodás felé is” – mondta Kötélverő Andrea, ellátási lánc vezető.

A szakember szerint a jövő egyik legnagyobb kihívása az ellátási láncok és az ehhez kapcsolódó digitális rendszerek biztonságának fokozása. Ezért a pénzügyi és működési kockázatok minimalizálása mellett a vállalat kiemelt területként tekint az információbiztonságra, melyet az európai autóipari standardnak számító TISAX-modell bevezetésével is meg kíván erősíteni. A Busch-Hungária nagy figyelmet fordít munkatársai képzésére, amelyet a digitális rendszerek, szoftverek és az okoseszközök kezelése mellett kiterjeszt a biztonsági szempontokra is.

Kötélverő Andrea 2018 decembere óta a győri Busch-Hungária supply chain managere. Irányítása alá tartozik az acélhulladékból évente mintegy 43 ezer tonna járműalkatrészt előállító vasöntöde alapanyagbeszerzése, külső és belső logisztikája, a gyártástervezés, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projektekhez kapcsolódó beszerzések menedzselése. Harmincfős csapat dolgozik közvetlenül a vezetése alatt, de ahogyan az ellátási lánc összekapcsolja a vállalat összes területét, úgy számos termelési, műszaki, pénzügyi és humánerőforrás-szakemberrel dolgozik együtt. Szakterülete az ellátási láncok digitalizációja és optimalizációja, 18 éves felső vezetői pályafutása során több vállalatnál felelt különböző vállalatirányítási, illetve raktárirányítási rendszerek bevezetéséért. A környezettudatosság központi érték számára, szakmai érdeklődésében is jelentős szerepet tölt be a körforgásos anyaggazdálkodás, a hulladékok újrahasznosítása és az ehhez kapcsolódó ellátási láncok kiépítése. Négy nyelven beszél: németül anyanyelvi, franciául és olaszul felsőfokú, angolul magas szinten.

A logisztikai szakma kiválóságai

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) évek óta több kategóriában is meghirdeti a magyar beszerzési és logisztikai szakma legnívósabb díjait. Az MLBKT kiválóság pályázatainak célja, hogy széles körben megismertesse és elismerje a tehetséget, a példaértékű szakmai tudást, valamint a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítsa az ellátásilánc-menedzsment területén tevékenykedő elhivatott személyeknek, sikeresen megvalósult projekteknek, cégeknek, hiszen mindenki számára példaképül szolgálhatnak.

2022 végén a Társaság meghirdette a 2022-es Év Logisztikai Menedzsere, az Év Beszerzési Menedzsere, az Év Beszerzési Csapata, az Év Fiatal SCM Tehetsége díjakat, valamint a projektről szóló Logisztikai Kiválóság Díjat. Az MLBKT döntése alapján a 2022-es év kiválóság díjait a következő pályázatok nyerték el:

Az Év Logisztikai Menedzsere
Kötélverő Andrea, Supply Chain Manager, Busch-Hungária Kft.

Az Év Beszerzési Menedzsere
Kanda Gábor, beszerzési igazgató, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

Az Év Beszerzési Csapata
Raiffeisen Bank Zrt. Központi Beszerzési és Kiszervezett Szolgáltatások főosztálya

Az Év SCM Tehetségei
Csordás Bence, ügyvezető, PLOG Consulting Bt.

Egri Judit, vezető szabványszakértő, Szabványmenedzsment terület vezetője, GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.

Logisztikai Kiválóság Díj

Év Projektje Díj: a Webshippy Kft. „E-Logisztikai folyamatfejlesztés” projektje

KKV Díj: a MAHART Container Center Kft. „Extenzív és intenzív kapacitásnövelési megoldások az intermodális szektorban” projektje