Connect with us

Csomagolás

Kizárólag megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató üzemet nyitottak Dabason

Dabas
Jelentős tartalékot jelenthet a magyar munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása. Ezért is nyitott a Prohuman cégcsoport Dabason kizárólag fogyatékosággal élőket foglalkoztató csomagolóüzemet, ahol már 55 dolgozó végez értékteremtő munkát. 

Csizi Péter, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára, Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere és Tóth Ágnes, a Prohuman Zrt. vezérigazgatója hivatalosan megnyitotta a Prohuman dabasi csomagolóüzemét, ahol a telephelyvezető kivételével csak megváltozott munkaképességű munkavállalók dolgoznak. A telephelyre tavaly nyáron kezdték el toborozni a dolgozókat, mára 55 főre bővült a létszám, a következő hetekben pedig további 5-10 főt szeretnének felvenni.

Az ország piacvezető HR szolgáltatója Dabassal együtt öt telephelyen dolgozik megváltozott munkaképességű kollégákkal (Csepelen, Karcagon, Újlengyelben és Miskolcon). Az üzemek mellett Miskolcon működik a vállalat Esélyteremtő Híváskoordinációs Központja, ahol immár közel 100 munkatárs dolgozik, és a Prohuman irodáiban is igyekszik szellemi munkakörökben megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni.