Connect with us

Logisztikai hír

Kereskedelmi raktáráruházat adtak át Veszprémben

Átadták a Coop bolthálózat részeként működő Mecsek Füszért több mint 3,5 milliárd forint beruházásával épült raktáráruházát Veszprémben.

Az átadóünnepségen Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy a magyar vásárlók tudatossága nagyban hozzájárul az ágazat sikeréhez.    A miniszter elmondta: a 8500 négyzetméteres veszprémi raktár létrehozásához a beruházó 765 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. Az épület a zöld célkitűzések figyelembe vételével készült el, a tetőre napelemek kerültek, a raktár teljes energiaszükségletének negyedét megújuló energia biztosítja – tette hozzá.    Nagy István hangsúlyozta: a Coop áruházak jelen vannak Magyarország kistelepülésein is, az ott élők mindennapjainak részévé váltak.

Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy az elmúlt hét évtized alatt a cég mindig a növekedés, fejlődés stratégiáját választotta.     Tájékoztatása szerint a Mecsek Füszért Zrt. árbevételének 60 százaléka kiskereskedelmi tevékenységből származik. 200 településen 260 üzlete működik, ebből 110 olyan helyen, ahol a lakosságszám 2 ezer alatt van, 60 pedig olyan településen, ahol a lélekszám az ezer főt sem éri el. A legkisebb településekre akár 35 ezer forintnyi friss- és 100 ezer forintnyi szárazárut kiszállítanak naponta – fűzte hozzá.

A nyilvános cégadatok szerint a cég árbevétele 2022-ben 68 milliárd forint volt, mintegy 1 milliárd forint adózott eredmény mellett. Egy évvel korábban az árbevétel még 59,7 milliárd forint volt, az adózott eredmény pedig 2 milliárd forint. A dolgozók létszáma jelenleg 2100.