Connect with us

Logisztikai hír

Jövő év elejére elkészül a Waberer’s logisztikai központja Ecseren

Waberer's
A tervezett ütemben halad a Waberer’s csoport Ecseren épülő óriás logisztikai központjának építése, az épület elérte legmagasabb pontját, így 2024 elejére elkészülhet – közölte a vállalat.

A 47 ezer négyzetméteres raktárkomplexum építésére 18 milliárd forintot fordít a cég. A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s a központot nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból valósítja meg.

A piacvezető logisztikai szolgáltató innen szolgálja majd ki ügyfélkörét. A központ a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával készül az M0 körgyűrű mellett, a repülőtérhez közel. Az építkezés helyszínén közel 200-an dolgoznak.

A közlemény szerint az új központban speciális, valamint értéknövelő szolgáltatásokat is kínál majd a komplex logisztikai szolgáltató, így az FMCG (napi fogyasztási cikkek) és egyéb áruk tárolása mellett veszélyes áruk kezelésére, valamint e-commerce partnerek termékeinek automatizált kiszolgálására is lehetőség lesz.

A csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a komplexum mindenben megfelel a Breeam fenntarthatósági szabvány Good minősítésnek, így több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz – emelik ki a közleményben. A tetőfelületen nagyméretű napelem rendszert, mozgásérzékelős LED világítást, hőszivattyús fűtés-hűtést és intelligens épületfelügyeleti rendszereket telepítenek, emellett a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére.

A beruházással teljessé válik a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós, illetve raktározási rendszerek optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét – írták.

A Waberer’s csoport Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalata, Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója. A csoport a gépjárművekhez, fuvarozáshoz kapcsolódó biztosítások területén is meghatározó pozícióval rendelkezik a magyar piacon.

A Waberer’s 2800 tehergépjárműből álló flottát üzemeltet, és közel 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál.