Connect with us

Anyagmozgatás

Idén is begyűjtötte a Still az intralogisztika Oscar-díját

IFOY
Megszerezte tizenegyedik IFOY-díját a STILL. A zsűri szerint az EXH kézi vezérlésű alacsony emelős targonca különösen méltó a díjra.

A dortmundi „U”-ban, a Dortmunder Union Brauerei egykori erjesztő- és tárolópincéjében hirdették ki és adták át az intralogisztika idei Oscar-díjait, az IFOY Award Night keretében. Az eredmények a díjátadó ünnepségig szigorúan titkosak maradtak – mind a nyilvánosság, mind a résztvevő gyártók számára. Összesen 21 cég 23 terméke és megoldása volt versenyben.

A „Alacsony emelésű raktári targoncák” kategóriában a hamburgi székhelyű STILL logisztikai szolgáltató EXH 14-20 kézi vezérlésű alacsony emelésű targoncáját hirdették ki győztesnek.

 

„Az IFOY Award rangos elismerés és értékes minőségi pecsét az előremutató intralogisztikai megoldások számára. Annál nagyobb öröm számomra, hogy ma este mi állhatunk a győztesek dobogóján. Ez ismét megmutatja, hogy az új termékek fejlesztése során az innovatív szellem és az egyértelmű ügyfélközpontúság mennyire kifizetődő és mérhető sikerhez vezet” – mondta az eseményen Frank Müller, a STILL alelnöke.

Az IFOY zsűri által díjazott EXH 14-20 Plus sorozat számtalan logisztikai kihívás megoldására alkalmas: a kézi vezérlésű alacsony emelős targonca ideális például az áruk vízszintes szállításához, az utolsó mérföldes kiszállításokhoz vagy a rámpán történő be- és kirakodáshoz, de egyszerű komissiózási tevékenységhez is. A teljes sorozat opcionálisan ólom-sav- vagy lítium-ion akkumulátorral is felszerelhető. A kormányrúd kialakítása különösen elnyerte a zsűri tetszését: az ergonomikusan kialakított gombok mindenkor intuitív kezelést tesznek lehetővé – bal- vagy jobbkezeseknek, és teljesen függetlenül a kézmérettől. A beépített kijelzőn a felhasználók áttekintést kapnak a jármű minden lényeges adatáról, például az akkumulátor töltöttségi állapotáról, az üzemórákról vagy az adott vezetési programról.

Legyen a targonca biztonságosan és könnyedén irányítható? Az OptiSpeeddel ez sem probléma. Ez az okos funkció automatikusan a kormányrúd szögéhez igazítja a targonca sebességét. Ez azt jelenti, hogy a kezelő ugyanolyan biztonságban érezheti magát, amikor maximális sebességnél terhet szállít, mint amikor óvatosan araszol a keskeny folyosókon vagy a megpakolt raklapok között. Utóbbi esetben a targonca kompakt kialakítása is előnyt jelent. Nem jelent gondot, ha keskeny folyosókon vagy nehézgépjárművek ki-berakodásánál kell manőverezni. Az EXH 14-20 Plus funkcióinak köszönhetően nemcsak szupermarketekben, gyártó- és logisztikai központokban használható remekül, hanem nehézgépjárművek ki berakodásánál is. Összefoglalva: ez az alacsony emelésű raklapszállító targonca mindenki munkáját megkönnyíti.