Connect with us

Logisztikai hír

Elérte legmagasabb pontját a Weerts Logistics Park ebesi építkezése

WLP
A belga–magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) már több mint 1 millió négyzetméternyi csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.

Az elmúlt 6 év alatt Magyarországon több mint 200 ezer négyzetméternyi épületet húzott fel, ezzel közvetlenül több mint 1000, közvetetten pedig mintegy 4000 munkahelyet teremtett. Beruházásaival pedig 150-et meghaladó hazai cégnek adott otthont.

Debrecen szomszédságában, az Ebesen épülő Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. legújabb építkezése júniusban új fázisba érkezett. Bár a teljes, közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai komplexum befejezése 2026-ban várható, az I. ütemben megvalósuló 22 ezer négyzetméteres csarnok kivitelezése elérte a legmagasabb pontját.

A számos ipari teherkapuval felszerelt komplexum épületeit kifejezetten a nagy logisztikai cégek számára alakítják ki. A csarnokok kamionok fogadására alkalmasak. A logisztikai bázison 50 kamionparkoló, 52 dokkoló, továbbá hidraulikus rámpakiegyenlítővel rendelkező szintbeli és dokkoló kapuk, valamint sideloading rakodási megoldás teszi könnyebbé az árumozgatást.

Sokoldalú felhasználás, minden igényt kielégítő irodai szolgáltatásokkal
Az építmények az e-commerce és csomagszállítás, a hűtött, mélyhűtött és hőmérséklet szabályozott termékek, valamint a könnyűipari gyártó és összeszerelő tevékenységet végző vállalkozások igényeinek kiszolgálására specializálódnak. A nagy belmagasságú vasbetonvázas épület összesen négy önálló bérleményből áll, melyek a beépített energiahatékony megoldásoknak köszönhetően alacsony rezsiköltséggel, kiváló megvilágítással és belső kialakítással rendelkeznek. Az építmény különlegessége még, hogy 1286 négyzetméternyi iroda is helyet kapott a tervezéskor. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a teljes cég irodai apparátusát is beköltöztessék a recepcióval rendelkező, open office kialakítású, konyhával és tárgyalóval felszerelt „irodaházba.”