Connect with us

Logisztikai hír

Csökkenő bevételről számolt be a Dachser

A Dachser német logisztikai vállalat 2023-ban befektetések, számos felvásárlás és vegyesvállalat révén révén bővítette hálózatát, a gyenge globális logisztikai kereslet miatt csökkenő éves bevétel mellett – tájékoztatott a cég.

A közleményben kiemelték, hogy a Dachser számára is gyenge globális logisztikai kereslet jellemezte a pénzügyi évet a légi és tengeri áruszállításban tapasztalt jelentős túlkapacitás és meredeken csökkenő árak miatt.    A vállalat bevételei ezért az előző évhez képest 12,5 százalékkal mintegy 7,1 milliárd euróra csökkentek. A szállítmányok mennyisége 4,6 százalékkal mintegy 77,4 millió küldeményre, az árutömeg pedig 6,5 százalékkal mintegy 40 millió tonnára csökkent.

A Dachser 2023-ban jelentősen bővítette globális hálózatát: stratégiai akvizíciók történtek és vegyesvállalatok jöttek létre Hollandiában (Müller Fresh Food Logistics), Ausztráliában és Új-Zélandon (ACA International), Japánban (50 százalékos Dachser Japan vegyesvállalat), Olaszországban (80 százalékos Dachser & Fercam Italia vegyesvállalat), Dél-Afrikában (a Dachser South Africa részvényeinek 100 százalékos átvétele) és Svédországban (Frigoscandia). A 2023-as bevételi adatok csak az év első felének hollandiai és óceániai akvizícióit tartalmazzák – áll a vállalat közleményében.

A cég 2023-ban több mint 244 millió eurót fordított beruházásokra, 2024-re pedig több mint 500 millió euróra tervezi növelni ezt az összeget. Alkalmazottainak száma több mint 1100 fővel, mintegy 34 000 főre emelkedett 2023-ban, ami az értékesítési és IT-csapatok bővülésének, valamint a Müller Fresh Food Logistics és az ACA International felvásárlásának köszönhető.