Connect with us

Anyagmozgatás

Az idealworks a STILL-lel erősíti partnerhálózatát

A megnövekedett versenykényszer, a rendkívül dinamikus piacok, a változó vevői igények és az autonóm mobil robotok (AMR) sikere gyakran a belső logisztikai folyamatok meglévő struktúráinak és eljárásainak átalakításához vezet. A STILL-lel való együttműködés révén az idealworks egy újabb fontos értékesítési és szolgáltatási partnerséget köt nemzetközi szinten, hogy gyorsan és megbízhatóan kiszolgálja az ügyfeleket.

A megnövekedett versenykényszer, a rendkívül dinamikus piacok, a változó vevői igények és az autonóm mobil robotok (AMR) sikere gyakran a belső logisztikai folyamatok meglévő struktúráinak és eljárásainak átalakításához vezet. A STILL-lel való együttműködés révén az idealworks egy újabb fontos értékesítési és szolgáltatási partnerséget köt nemzetközi szinten, hogy gyorsan és megbízhatóan kiszolgálja az ügyfeleket.

“Az AMR-ek egyre inkább értékes eszközökké válnak az iparágakban” – hangsúlyozta Michael Schneider, az idealworks vezérigazgatója az idei logisztikai csúcstalálkozón a hamburgi Kongresszusi Központban, utalva a gyorsan megvalósítható és skálázható automatizálási megoldások iránti növekvő igényre, amelyet a szakképzett munkaerő folyamatos hiánya táplál.

Számos vállalathoz hasonlóan a STILL is a piac egyik legrugalmasabb és legjobban skálázható robotikai ökoszisztémájára támaszkodik: Az AnyFleet központi felhőplatformmal, amely lehetővé teszi a különböző gyártók szállítórendszereinek átjárhatóságát, és így a különböző automatizált, valamint autonóm rendszerek zökkenőmentes együttműködését a VDA 5050 szabvány alapján, valamint az iw.hub AMR (a STILL-nél AXH) segítségével a STILL fenntarthatóan bővíti termékkínálatát. A több mint 100 éves piaci tapasztalattal, mintegy 9000 alkalmazottal, valamint a több mint 100 országban kiterjedt értékesítési és szervizhálózattal a STILL innovációs ereje stabil alapokon nyugszik. A hamburgi székhelyű vállalat most az erősen ingadozó piacokat és az eltérő vevői igényeket kezeli azzal, hogy termékportfólióját az idealworks két egymást kiegészítő megoldásával bővíti.

Frank Müller, a STILL márkamenedzsment vezető alelnöke magyarázza: “A versenykényszer mellett a szakképzett munkaerőhiány is fontos hajtóerő az automatizálás kezeléséhez, amelyet valamikor a jövőbenre terveztek. Az automatizálás a megfelelő választás az üzlet jövőbiztosításához.”

A STILL portfóliójában AXH-ként ismert, akár 8 kilométer/óra sebességgel mozgó iw.hub önállóan veszi fel, szállítja és szállítja az akár 1000 kilogramm hasznos terhet. A rendszer önállóan közlekedik, így nincs szükség jelölőkre, mágnesekre vagy QR-kódokra, így az AMR és a felhőplatform AnyFleet bevezetéséhez nem szükséges a meglévő létesítmény szerkezeti átalakítása.

Frank Müller hozzáteszi: “A rendszer a következő szolgáltatásokat nyújtja: “Az AMR-ek a horizontális szállításban már beváltak. Mindenekelőtt ott játsszák ki az erősségeiket, ahol a dolgok szűkülnek. Az AXH pontosan ott egészíti ki az automatizálási portfóliónkat, ahol összetettebb alkalmazásokkal találkozunk.”

Az intralogisztikai szolgáltató ügyfélközpontú értékesítési és támogatási hálózata minden követelménynek megfelel az ügyfelek gyors és megbízható kiszolgálásához. A STILL-lel mint globális értékesítési és szervizpartnerrel való együttműködéssel az idealworks bővíti partnerhálózatát és új piacokat nyit meg Németországban és külföldön:

“A STILL-lel való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük a rövid határidővel megvalósítható projektek iránti igényt Európában és Európán kívül, és holisztikus megoldásportfóliónkat egyre szélesebb ügyfélkör számára tegyük elérhetővé” – hangsúlyozza Michael Schneider. Ez hosszú távon biztosítja az ellátási képességet és a szolgáltatás minőségét.

“Saját forgalmazásunk mellett a STILL prémiummárkára támaszkodunk a célzott növekedés, valamint vállalatunk nemzetközivé válásának folytatása érdekében” – folytatja Michael Schneider. “Örülünk, hogy a STILL, mint az intralogisztikai ágazat egyik vezető vállalata, az idealworks-szel közösen használja ki az Európában és a világban rejlő nagy lehetőségeket.”

“Intelligens automatizálási megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek. Az idealworks-szel való partnerség révén két olyan termékkel bővítjük automatizálási portfóliónkat, amelyek kiegészítik jelenlegi portfóliónkat, és lehetővé teszik számunkra, hogy pontosan azt a megoldást kínáljuk, amelyre ügyfeleinknek szükségük van” – foglalja össze Frank Müller.