Connect with us

Logisztikai hír

Aktívan vesz részt a törökországi segítségnyújtásban a cargo-partner

Törökországban jelenleg is zajlik a február eleji földrengés okozta romos épületek újjáépítése és helyreállítása, amelyben a cargo-partner aktívan támogatja a helyi segélyszervezeteket.

A törökországi és szíriai katasztrofális földrengések több mint 50 ezer ember halálát okozták, otthonok ezreit pusztították el, súlyos rombolást végeztek a helyi infrastruktúrában, sokakat nincstelenné tettek és vágtak el a létfontosságú erőforrásoktól. A katasztrófáról és rombolásáról értesülve a cargo-partner törökországi vezetősége a vállalat igazgatóságával együtt azonnali segélyszállítmányokat küldött a helyi mentési erőfeszítések és segélyakciók támogatásához.

 Első lépésként a vállalat több teherautónyi segélyszállítmányt küldött (többek között vizet, élelmiszert, takarókat és higiéniai termékeket) a súlyosan érintett Adana és Antakya lakói számára. A földrengést követő napokban további 14 teherautóval szállított 20 konténerházat, 20 menedéksátrat, áramgenerátorokat, szerszámokat, matracokat, takarókat, palackozott vizet és különböző élelmiszereket a térségbe. A cargo-partner a Dél-Törökország legerősebb szállítmányozóinak egyike, ezért a saját helyi hálózatára és szakértelmére támaszkodva sürgősen gondoskodott a szükséges segélyszállítmányok gyors kézbesítéséről.

A logisztikai szolgáltató az Advantage Austria Türkiye vállalattal együttműködve az osztrák haderő katasztrófaelhárító egység felszerelésének (Afdru) Adanába szállításában is segédkezett. A kontingenst katonai személyzet, mérnökök, sürgősségi orvosok, pszichológusok, egy elemző mobil laboratórium és 25 tonna áru alkotta. A cargo-partner a teherautóval történő szállítás megszervezésével támogatta a kezdeményezést, és kezelte a mentőfelszerelést szállító repülőgép kirakodását az adanai repülőtér földi kiszolgálójával együtt.

 A cargo-partner számos munkatársa kívánta támogatni (a világ minden tájáról) a földrengés sújtotta területeken élőket és a helyi segélyszervezeteket. A pénzadományok lehető leghatékonyabb felhasználása érdekében a cargo-partner létrehozott egy dolgozói adományszámlát, amelyre eddig összesen 200 ezer euró érkezett.

 A vállalat az első nagy segélyszállítmány után további konténerházat szállított a legsúlyosabban érintett területek különböző pontjaira. A cargo-partner megszervezte egy 405 négyzetméteres sátor szállítását is, amelyet a dél-törökországi Iskenderun kikötővárosban állítottak fel. A sátor jelenleg konyhaként és hálóhelyként működik azok számára, akik a földrengésekben elvesztették otthonukat.