Connect with us

Logisztikai hír

A Mol tulajdonában van a Waberer’s 15 százaléka

Waberers, Waberer's
A Trevelin Holding és a Mol tulajdonában lévő Mol Vagyonkezelő Kft. megvette a Waberer’s International Nyrt. részvényeinek 15 százalékos csomagját – közölte a Waberer’s a tőzsde honlapján.

Emlékeztettek: még tavaly decemberben írtak alá megállapodást arról, hogy a Mol megszerzi a Waberer’s 15 százalékos tulajdonrészét.    A Mol és a Waberer’s a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén – közölték.

A szerződés aláírásakor a Mol közölte, hogy a hazai tőzsdén jegyzett két nagyvállalat jelenleg is számos területen működik együtt: a Waberer’s több helyszínen nyújt komplex logisztikai szolgáltatást a Molnak, míg a magyar olajvállalat többek között üzemanyagot, kenőanyagokat értékesít a Waberer’s számára, amivel mind a nemzetközi fuvarozás, mind a belföldi disztribúciós tevékenység területén stratégiai beszállítónak számít.

A Waberer’s-csoport, 2006 óta segíti különböző szolgáltatásokkal a hazai olajvállalatot, így többek között a százhalombattai Dunai Finomító üzemben, ahol három nagyobb raktárt üzemeltet, valamint részt vesz a Mol-csoporthoz tartozó pozsonyi Slovnaft finomító logisztikai kiszolgálásában is.

Az együttműködést tovább bővítve, a Waberer’s leányvállalata az MPK Mol Petrolkémia részére termelési logisztikai szolgáltatásokat is végez Tiszaújvárosban – sorolta közleményében a Mol.