Connect with us

Logisztikai hír

A Maersk felfüggeszti kereskedelmi hajóinak áthaladását a Vörös-tengeren

Maersk
A Maersk szállítmányozási és logisztikai óriásvállalat határozatlan időre felfüggeszti konténerszállítóinak áthaladását a Vörös-tengeren, miután több kereskedelmi hajót támadás ért a térségben.

A dán cég január második napján tett bejelentést erről, miután december végén 48 órán át szüneteltette teherforgalmát a Vörös-tengeren és az Ádeni-öbölben.    A Maersk közölte azt is, hogy azokban az esetekben, amelyekben ez az ügyfelek szempontjából észszerűnek tűnik, a hajókat az afrikai kontinens déli csücskén található Jóreménység-foka felé irányítják át.

Az utóbbi hetekben több kereskedelmi hajót is megtámadtak drónokkal, illetve rakétákkal az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók a Vörös-tengeren. A gázai övezeti háború miatt a felkelők azzal fenyegetnek, hogy akadályozni fogják az Izraelbe tartó hajóforgalmat a Vörös-tengeren.

Több tengeri szállítmányozási vállalat, köztük a Hapag-Lloyd is törekszik elkerülni a világ egyik legfontosabb – Vörös-tengeren, illetve a Szuezi-csatornán keresztül vezető – kereskedelmi útvonalát.